От самото начало на специалната операция много експерти се оплакват,

...
От самото начало на специалната операция много експерти се оплакват,
Коментари Харесай

Палантин ще потисне не само Байрактар, но и ще премахне украинския фактор

От самото начало на специфичната интервенция доста специалисти се оплакват, че въоръжените сили на РФ работят прекомерно меко по отношение на съперника, в случай че не и деликатно. И от време на време обстановката става анекдотична. Така да вземем за пример обкръжените от Азовстал до излизането им от там се обаждаха по телефона и качваха клипове в мрежата. Добре, че не предаваха онлайн-шоу. И това, почтено казано, провокира неразбиране: в действителност ли беше невероятно да се прекъсне връзката им? В последна сметка връзката е най-важната връзка, която ви разрешава да координирате дейностите. Новото средство за РЕБ (радио-електронна борба) " Палантин " просто ще ви разреши да извършите това доста по-ефективно.

Според Министерството на защитата на Руската федерация „ комплексът за електронна битка „ Палантин “ „ спуска “ разследващи безпилотни летателни апарати против Въоръжените сили на Украйна, „ заглушавайки “ клетъчни информационни центрове и интернет източници на командните пунктове на съперника “.

Системата работи в радиус от повече от 20 км и то не с ориентиран лъч, забранявайки всички средства за връзка, които се срещат по пътя, а точково. Тоест " Палантин " е в положение да потиска информационните и интернет източници във противников позиции, без да визира цивилната инфраструктура.

Освен това комплексът за електронна война открива и деактивира вражеските дронове независимо. Прихваща сигнала, включва разстройства. В резултат на това дронът губи контакт с оператора, който го ръководи, и става беззащитен и ненужен.

Според информацията на Министерството на защитата на Русия комплексът " Палантин " превъзхожда 2-3 пъти по своите благоприятни условия съветските системи за радиоелектронна битка от предходното потомство и, което е изключително обнадеждаващо, сега никой от нашите върли другари няма аналог към него.

Важно е и това, че по време на спецоперацията той ще улесни работата на нашите военни, счита военният специалист Виктор Литовкин.

„ Разбира се, този комплекс ще помогне на нашите въоръжени сили да се борят с шпионски дронове и да пресечен работата на информационните системи на въоръжените сили. Но да се каже, че един тип оръжие ще реши световните проблеми е неправилно ", счита той.

Днес, по време на военни дейности, се включва комплекс от сили. Това са и артилерия, и безпилотни летателни апарати, и спътници, и системи за електронна битка, и навигатори, и разузнаване. Много типове оръжия въздействат на резултата от борбата.

Тук също би трябвало да добавите танкове, ракетни системи с голям брой изстрелвания. Дори снайперист може да промени нещата! Така че би трябвало да вземете поради всичко.

Освен това електронната война не е смъртоносно оръжие. Тя не унищожава врага, а се отнася до системите за бойна поддръжка, обезпечава опция за угнетяване на врага и усилва вероятността за триумф в съответна борба.

На фотографията: комплекс за радиоелектронна битка " Палантин-К ", Снимка АП, ТАСС

Всяко ново оръжие укрепва войските, изяснява военният специалист Константин Сивков.к

- Важно е, че " Палантин " е предопределен да нарушава работата на връзките във всички обхвати. Започвайки от къси талази и завършвайки с УКВ, както и транкинг и клетъчни връзки. Той обезпечава изцяло заличаване на системата за надзор на съперника в даден регион.

Разбира се, това разрешава за известно време да се дезорганизира съперникът и да се основат удобни условия за дейностите на нашите войски. Освен това неналичието на пълноценни връзки понижава способността му да нанася удари по нашите войски.

На фотографията: войските за РЕБ в хода на присъединяване в специфична военна интервенция извършват задания за електронно угнетяване на системите за командване и ръководство на съперника. Комплексът за електронна битка „ Палантин “ „ изпуска “ разследващи безпилотни летателни апарати на въоръжените сили на Украйна, „ заглушавайки “ центрове за клетъчна връзка и интернет източници на командните пунктове на съперника. Системата работи на разстояние повече от двадесет километра и то не с ориентиран лъч, а с точка. Тоест, Палантин е в положение да потиска информационни и интернет източници във противников позиции, без да нарушава гражданската инфраструктура (Снимка: Пресслужба на Министерството на защитата на Русия / ТАСС)

В обществените мрежи новината за новите оръжия провокира прилив на възторг.

„ Сега една от заканите са украинските дронове. Така че тази система за угнетяване е доста уместна за отбраната на нашите войски. А и никой не анулира пропагандата на укропите. Така че потискането на информационните центрове и интернет е не по-малко значимо от потискането на безпилотните летателни апарати. "

" Чудесен. Тези дронове и други байрактари към този момент са преодолени. Прекъснете връзката им с всички тях, тъй че от украинска страна да изхвърчат единствено птици. "

“Палантин на 20 км. Имаме потребност и от Паранджа за 100 км!!!”

Някои консуматори показват изключителни механически знания в мненията.

„ Този комплекс има още една доста значима характерност, за която избират да не се приказва - разрешава ви да идентифицирате разговора сред БЛА и оператора и да изчислите координатите на контролната точка на дрона от него. Това ви разрешава да стартирате ракетна офанзива върху контролната точка, която сковава работата на всички дронове, ръководени от тази точка. Унищожаването на експертите по ръководство на дронове е доста по-ефективно и по-важно от самите дронове “, хората наподобява знаят повече от докладчиците на МО (шегувам се).

Освен " Палантин ", в спецоперацията взе участие и друга най-нова военна техника. Например, 203-мм самоходни оръдия " Малка ". Те са осъвременена версия на револвера 2S7 Пион, който, макар че е основан през 80-те години, към момента остава едно от най-мощните оръдия в света.

" Малка " е пригодена за пукотевица както с осколочно-фугасни снаряди, по този начин и с активно-реактивни муниции. Освен това могат да се употребяват бетонопробиващи и химически снаряди и даже специфични муниции с нуклеарен заряд.

Използват се още танковете Т-90М „ Прорив”, БМПТ „ Терминатор”, самоходните оръдия 2С35 „ Коалиция-СВ”, БМП1АМ „ Басурманин”, най-новите бронирани машини „ Тигър” и „ Буран”. Системата за отдалечено миниране „ Земеделие” и ракетната система „ Кинжал” се показаха също добре в действителни бойни условия.

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР