От съда обаче отказали да удовлетворят претенциите й. Семейният адвокат

...
От съда обаче отказали да удовлетворят претенциите й. Семейният адвокат
Коментари Харесай

Олигарсите Баневи Проговориха От Ареста! Евгения Ридае: Не И Това, Децата Й Са

От съда обаче отказали да удовлетворят претенциите й. Семейният юрист на милиардерите - Винсент Пенард разгласи, че занапред ще се гледа и процедурата за изгонване на семейството към България.

Банева и мъжът й са към този момент втора седмица в ареста в Ница, откакто на 26 октомври бяха арестувани с европейска заповед на летището. Почти всички пасажери са имали опция да видят зрелищния арест, който също така се е разиграл пред очите на децата им — щерка им на 13 години и близнаците на 9.

„ Приютил ги е другар на фамилията ”, споделя още юристът.

Пред френските медии Пенард е показал неразбиране, за какво е задействана европейска заповед за арест. „ Семейството живее във Франция, само че пътуват до България за всички празници ”, споделя той.

В деня на ареста двойката е била на път за София, като са възнамерявали да честват рождения ден на Евгения на 28 октомври в България. Задържането е можело да стане и на летището в България, само че вместо това се е случило в Ница, написа Пик.

Адвокатът на Баневи също по този начин разгласи, че сметките им са запорирани, а всичките им парцели в България са претърсени главно.

Обвиненията против Баневи са за източването на цех „ Полимери ” в Девня, приватизиран от Банев през 1998 година. От 2010 заводът не работи, от 2013 е в неплатежоспособност, а през 2017 година е препродаден за 14,5 милиона лв.. Според обвиняването, клиентите на „ Полимери ” е трябвало да преведат парите по офшорни сметки, а не по тези на сдружението. Имало и случаи на взимане на пари от касите на завода.

В резиденцията на двойката край София са открити документи за благосъстоятелност на офшорните компании, злато и скъпоценности в „ потресаващи размери ”.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР