От събота започнаха усилията за дискредитация на протестърите - купени,

...
От събота започнаха усилията за дискредитация на протестърите - купени,
Коментари Харесай

Илиян Василев: Искат от вас да сте рая, ако не сте разбрали

От събота започнаха напъните за дискредитация на протестърите - купени, соросоди, фашисти и т.н На медийния фронт и в обществените мрежи бяха хвърлени всички сили на модела управлявал до в този момент - профсъюзни водачи, обслужващи социолози и политолози, медии, изключително жълти.

Улицата е единственият късмет да се балансират механизмите на задкулисието, които вършат изборите и определените органи не директни представителни и управнически органи, а механизми за управление на страната от нелигимни играчи отвън Парламента, отвън изпълнителната власт.

В събота Бойко Борисов в действителност повтори офертата на Луканов преди 30 години към Запада - оставете ни да управляваме с нашата корупция, пък ние ще ви обуздаем Възраждане и путинофилите. И до момента Западът /такива като Меркел/ одобряваха тази оферта. Да сте чули Меркел, Саркози, Тръмп да приказват за корупцията в България като тяхна грижа? Не сте. Турски поток бе осъществен у нас не без безмълвното, а от време на време блестящо единодушие на представители на американската администрация, назначени от Тръмп.

От началато на прехода потеглиха апелите България за Г-13 - няма да пускаме задгранични вложения, за затворим страната за външен поглед и да оставим партийната номенклатура да натрупа първичното си благосъстояние, охранявано и споделено с мутри. И тези " юнаци " на прехода, които станаха новите капиталисти, не по силата на личните си умения, а по силата на принадлеността им към партийната номеклатура, станаха олигарси и политически кукловоди.

Ако не знаете точно Борисов насърчи и финансира Възраждане, с цел да може по-късно да продава незаменимостта си като нейн умирител.

Ако ГЕРБ и ДПС/ИТН и моделът " Луканов " съумеят да вземат връх тази седмица, неизбежно ще последва поредна емиграционна вълна, дезактивиране по съветски модел на недоволни и несъгласни. Иначе моделът не работи - би трябвало му въздържан електорат.
Нито депутатите от ГЕРБ, които виждате в Парламента, нито тези от Движение за права и свободи, нито тези от Има Такъв Народ /те прелестно се вписват в модела/ действително ръководят и вземат решения. Те са бутононатискачи - а действителните шефове са отвън Парламента, отвън кадър.

Извън вашия поглед е и една голяма и растяща от ден на ден мрежа от посредници/брокери, професионално и политически, които заместват законните органи на ръководство и живеят от брокерство на власт, поръчки и обществени средства. В същото време и при Политическа партия, и при Демократична България - тези които вземат решения са в Парламента и ги виждате. Няма хора зад кадър, които да им дърпат конците.

Именно за това борбата тази седмица и митингите са съдбоносни, ще дефинират цивилизационния избор, само че освен геополитика, а най-много като ценностен избор - дали да живеем в страна със закони и правила за всички. ГЕРБ през Борисов и Движение за права и свободи дадоха своята оферта - евроатлантизъм с корупция или повече от това което прелестно познавате.

От вас и вашето наличие ще зависи изходът от тази борба, тъй като тя занапред ще навлиза в по-решителни стадии. Този избор на съмнение е единствено въведения към същинската битка за премахване на модела Луканов.

Дори да завоюват вота на съмнение, ТЕ не могат да ръководят. Прекалено доста се разрасна паразитната класа на политическите брокери и шефовете в тъмното, тази непроизводителната група. Ако не бъде лимитирано или сложено под надзор тяхното въздействие - ще работите от ден на ден за тях, в сравнение с за себе си.

Ако не сте разбрали ТЕ желаят от вас безропотност, желаят да бъдете парадайса.

Съжалявам, сбъркали са времето и мястото.

Илиян Василев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР