От рециклиране на отпадъци, през производство на енергия от възобновяеми

...
От рециклиране на отпадъци, през производство на енергия от възобновяеми
Коментари Харесай

Кичур по кичур: В Белгия рециклират човешка коса, за да опазват околната среда


От преработване на боклуци, през произвеждане на сила от възобновими източници до новаторски и за някои странни хрумвания за . В Белгия редица фризьори събират подстриганата коса от своите клиенти и я предават на неправителствена организация, която я рециклира и употребява за съхраняването на природата, съобщи „ Ройтерс “.

Проектът Hair Recycle събира кичури коса и зарежда с тях машина, която ги сплъстява в " плочки ", които могат да се употребяват за попиване на нефт или други хидрокарбонати, замърсяващи околната среда. Косата може да се преобразува и в биокомпозитни торбички.

Един от основателите на плана Патрик Янсен декларира, че кг човешка коса може да гълтам към 7-8 литра петролни артикули. Плочките могат да се слагат в канализацията, с цел да гълтам замърсяването, преди то да доближи реките.

На уеб страницата на плана се изяснява, че човешката коса има удивителни свойства. Един косъм, да вземем за пример, може да издържи и носи тежест 10 милиона пъти над личното му тегло. Косата може да поема мазнини и хидрокарбонати, разтваря се във вода и е извънредно еластична, с помощта на съдържащия се в нея кератин.

" Намирам за тъпо да изхвърляме косата в кофата за отпадък, откакто знаем за какъв брой доста неща можем да я употребяваме ", счита шеф на салон за хубост в Брюксел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР