От ръководството на Ювентус излязоха с официално становище, в което

...
От ръководството на Ювентус излязоха с официално становище, в което
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Ювентус се оттегли от Суперлигата

От управлението на Ювентус излязоха с публично мнение, в което още един път заявяват, че напущат плана за европейска Суперлига. От клуба към този момент са задействали съответната правна процедура, само че окончателното излизане на Юве ще стане факт след утвърждение от страна на Барселона и Реал Мадрид - единствените клубове, които не са трансформирали първичната си позиция и стоят зад плана.

Още на 6 юни от Ювентус оповестиха желанието си да изоставен Суперлигата. Това е следващият ход, с който от “Старата госпожа ” се пробват да затоплят връзките си с УЕФА. Първата стъпка беше направена с отдръпването на Андреа Аниели от президентския пост. Освен това, Юве евентуално ще се откаже от присъединяване в Лигата на конференциите, а в подмяна няма да получи наказания за идващия сезон.

“Бианконерите ” бяха осъдени в Италия поради случая с подправянето на документи с финансирането. Торинци избраха да не вземат присъединяване в третия по мощ европейски клубен шампионат, с цел да не рискуват да пропуснат Шампионска лига през идната акция.

Проектът за Суперлига беше обявен през 2021 година и включваше 12 клуба, само че съвсем всички го напуснаха 72 часа по-късно след острата реакция на УЕФА и ФИФА, както и на голям брой футболисти, треньори и почитатели.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР