От прокуратурата изпратиха до медиите становище във връзка с направено

...
От прокуратурата изпратиха до медиите становище във връзка с направено
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на Демерджиев за полицаите от случая с поршето


От прокуратурата изпратиха до медиите мнение по отношение на направено по-рано през днешния ден изказване на служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, че наблюдаващият прокурор не е разрешил арест на служителите на реда, участвали на злополуката на Околовръстното, при която при която " Порше "  се удари в автомобил и лиши живота на един френски жител, а различен пострада тежко.

" Изказванията на министъра не дават отговор на истината и обстоятелствата по делото и не кореспондират с плануваните условия в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за министерството на вътрешните работи (ЗМВР). Съгласно закона, регламентиращ дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а точно член 72 от ЗМВР, само и единствено органите на полицията могат да задържат лица, за които има данни, че са направили закононарушение. Тези отговорности са отвън пълномощията на прокуратура ", показват от държавното обвиняване.

" Чл. 64 алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс регламентира дейностите на прокурора по задържане на лица, като той може да постанови задържане единствено и само до 72 часа на обвинено лице и то с една единствена цел - то да бъде доведено пред съда, който да реши дали да вземе мярка за неотклонение " задържане под стража ". Към привличане на обещано лице в качеството на обвинен, според член 219 от Наказателно-процесуален кодекс, се пристъпва откакто се съберат задоволително доказателства за съпричастността му към осъществяване на закононарушение от общ темперамент. В случая такива не са били налице, защото формираното досъдебно произвеждане е в самото си начало ", се споделя още в мнението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР