От пресцентъра на централата съобщиха в официална позиция до медиите,

...
От пресцентъра на централата съобщиха в официална позиция до медиите,
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй оттегля иска за 500 000 лв. срещу бившата си служителка


От пресцентъра на централата оповестиха в публична позиция до медиите, че е взето решение искът да бъде отдръпнат заради прекалено високия размер на претенцията.

До невижданото правосъдно дело се е стигнало след подаден от здравната сестра сигнал до контролните органи за функционираща на територията на централата противозаконна поликлиника. Според Наталия Станчева Службата по трудова медицина към АЕЦ " Козлодуй " е била превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център. В него били извършвани фиктивни медицински прегледи на чиновниците на нуклеарната централа. 

" Бях уволнена преди година и половина, тъй като отхвърлих да правя медицински прегледи, които не са в моята подготвеност. След 3 инстанции съдът ме възвърне на работа. По време на делото изникнаха данни, които водеха към странни нередности и нарушавания ", сподели още Станчева.

Искът е и против майката на здравната сестра - Йордана Кулинска, която е подавала заявки за достъп до социална информация.

От управлението на АЕЦ " Козлодуй " оповестиха към този момент, че делото е заведено от остарялото управление през лятото на предходната година.

Ето и цялостната им позиция: 

 

Във връзка с тиражирани в общественото пространство мнения по отношение на заведен иск от " АЕЦ Козлодуй " ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, управлението на " АЕЦ Козлодуй " ЕАД държи да даде следната информация:

Искът е заведен през месец юли 2023 година за недобросъвестно държание, корист с права, разпространяване на погрешна информация и други, преди встъпване в служба на новия изпълнителен шеф.

След като се срещна с всички условия към случая, изпълнителният шеф на " АЕЦ Козлодуй " ЕАД Валентин Николов, след разискване с принципала на сдружението БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде отдръпнат заради прекалено високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички действия в АЕЦ " Козлодуй ", в това число законово изискваното здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се правят при прецизно съблюдаване на настоящата в страната нормативна уредба. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР