От понеделник в училищата в Пловдив ще започнат да редуват

...
От понеделник в училищата в Пловдив ще започнат да редуват
Коментари Харесай

В Пловдив ще редуват по график класовете в училище и пред компютъра


От понеделник в учебните заведения в Пловдив ще стартират да редуват класовете по график за присътвено и отдалечено образование. Това ще важи да децата от 5 до 12 клас, по-малките към този момент ще са единствено присъствено.

Вариантите са разнообразни за обособените класове – редуването е по седмици, а в някои учебни заведения се ползва и схемата по дни – да вземем за пример, в понеделник и вторник учениците ще са в клас, а в сряда, четвъртък и петък ще учат от у дома, прецизира „ ПловдивПрес “.

Всички шефове са изпратили в Регионалното ръководство на образованието графиците за образованието до Коледа.

„ Организацията на по-голямата част от учебните заведения в Пловдив, както и на обособени учебни заведения в други общини, е такава, че сред 30 и 50% ще се понижи наличието на учениците в образователните здания. Възможни са всевъзможни разновидности за периодично повтаряне на присъствено и образование в електронна среда. Професионалните гимназии, да вземем за пример, не могат да минат напълно в електронна среда, тъй като имат практики и съм дала указанияте да се организират в по-малки групи “, съобщи за „ ПловдивПрес “ началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова.

Тя изясни, че има учебни заведения в Пловдив и региона, които са напълно на онлайн образование с позволение на министъра на образованието.

От понеделник учениците от 5. до 12. клас, които се връщат в учебно заведение, би трябвало да носят наложително маска в образователните часове по заповед на министъра на образованието.

За учениците от 1. до 4. клас носенето на маска в час и други занимания може да бъде наложително по решение на Педагогическия съвет или на преподаващия преподавател за всеки обособен час.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР