От понеделник ул. Чавдар Мутафов, тук, където пресича новото трасе

...
От понеделник ул. Чавдар Мутафов, тук, където пресича новото трасе
Коментари Харесай

От понеделник ул. Чавдар Мутафов ще бъде затворена

От понеделник ул. " Чавдар Мутафов ", тук, където пресича новото трасе на бул. " Филип Кутев ", ще бъде затворена, сподели заместник-кметът на Столична община в направление " Обществено строителство " Ангел Джоргов пред публицисти по време на инспекцията на пробива за бул. " Филип Кутев ". 

Джоргов изясни, че улицата ще бъде затворена, тъй като на кръстовището има съвсем всички инженерни мрежи. Те са извънредно огромни по размер, като би трябвало да бъдат направени нужните реконструкции. Самата улица е доста тясна и няма по какъв начин да се работи на половинки, с цел да се резервира придвижването по нея, уточни той.

Булевард " Филип Кутев " от ул. " Сребърна " до кръстовището на " Симеоновско шосе " и бул. „ Д-р Г. М. Димитров “ ще бъде напълно нов бул., с три ленти в посока, с необятни велоалеи и тротоари, сподели Джоргов. Започнахме преди към месец и половина, а към този момент доста работа е свършена. Освен, че изкопно локалните работи са с висок % на осъществяване, огромна чест от построяването на новите инженерни мрежи, водопроводни канали и улично осветяване вървят с цялостна пара, изясни зам.-кметът. 

До зоологическата градина ще може да се стига през другия вход от " Симеоновско шосе ", както и от южната страна ще могат да стигат живущите, сподели Джоргов и добави, че няма да може да се минава през ул. " Чавдар Мутафов " и това ще бъде за интервал от към три месеца.

Строителството върви в период, тъй че през есента, правата, която е от ул. " Сребърна " до " Симеоновско шосе " ща бъде подготвена, изясни Джоргов.  Ул. " Чавдар Мутафов " е дребна вътрешноквартална улица, която до в този момент имаше значими функционалности, поради затворената ул. " Филип Кутев ", само че след изработката на булеварда ще стане кръстовище, сподели зам.-кметът и добави, че на по-големите кръстовища, които ще бъдат с ул. " Сребърна " и ул. " Могилата " са планувани за създаване светофарни уредби. 

По думите му, поради нуждата от изглаждането на отливен канал по " Симеоновско шосе " и канал по бул. „ Д-р Г. М. Димитров “ има усложнение на придвижването, като в този момент е почнала и главната работа по бул. „ Д- р Г. М. Димитров “. Всичко това е обвързвано със строителството на бул. " Филип Кутев ", само че тези канали са нужни освен за отводняване на самия бул., само че и за всички прилежащи квартали, уточни още той. 

Част от оградата на зоологическата градина е отстранена, поради построяването на бул. " Филип Кутев ", сподели Джоргов и изясни, че по този начин е по регулация, а стесняването е от към метър и половина, като в плана е залегнало да има напълно нова ограда. Строителството й ще стартира паралелно със строителството на булеварда. 

Джоргов заяви още, че от събота се затваря и ул. " Оборище " сред бул. " Васил Левски " и Патриаршеска катедрала „ Свети Александър Невски “.  От няколко месеца работим по слагането на настилките. За да се подреди цялото платно с гранитен паваж ще бъде затворена улицата, като хората ще би трябвало да минават през бул. „ Княз Александър Дондуков " и през бул. „ Цар Освободител “. 

Заместник-кметът разяснява и другите поправки в столицата, които макар изменчивото време вървят добре. Нещата, които започнахме по-късно тази година са ремонтът на ул. " Народно хоро ", като чакам до седмица да стартира и на ул. " Народен воин " в кв. " Овча Купел ", сподели Джоргов и добави, че ремонтът на ул. " Кукуш " е влезнал в нов  стадий. Предстои да внесем план за издаване на позволение за градеж на южното платно на бул. " Филип Кутев ", в сектора сред бул. " Черни връх " и ул. " Сребърна ". Там имаше дълготраен проблем с един парцел на Софийския университет, само че тази седмица би трябвало да подпишем последния документ, с който да придобием парцела, уточни още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР