От понеделник учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и

...
От понеделник учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и
Коментари Харесай

Ограничения за заведенията в София от понеделник, част от учениците ще учат онлайн

От понеделник учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези в 7-ми, 10-ти и 12-ти клас на територията на София-град ще учат присъствено, всички останали минават на онлайн образование. Това гласи новата заповед на РЗИ София поради високата заболеваемост.

От началото на седмицата инфектираните деца са над 5 хиляди, заяви секретарят на Областната администрация Пенка Белева. 

„ Всички тези ограничения ще бъдат избрани със заповед и ще бъдат изменени според от развиването на самата епидемиологична конюнктура “, сподели тя.

Болниците „ Токуда “, Трета градска, „ Пирогов “ и Инфекциозна болница са декларирали подготвеност за откриване на реанимационни кревати, от останалите все още има свободни, заяви регионалният шеф на София-град Иван Кючуков.

„ Проблемът е сега по-скоро с тези кревати, които са за деца, които са на по-тежък стадий, в реанимацията, които са. “

От 00:00 часа на 27 януари, сряда, влизат в действие ограничавания за понижен на 50% потенциал за игрални зали, заведения за хранене, хотели, театри и кина. Посетителите ще бъдат допускани при изискванията на зелен документ.

Предвижда се ограниченията да останат в действие най-малко две седмици, до момента в който не стартира спад в заболеваемостта, сподели Пенка Белева.

„ Те единствено се лимитират като потенциал, а не се затваря този бизнес. Бизнесът не е затворен. Това са ограничаващи ограничения за избран интервал, когато забележим, че има спад на индикаторите за болести, могат да бъдат изменени. “

За моловете все още не се планува ограничаване за потенциал. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР