От понеделник болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или

...
От понеделник болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или
Коментари Харесай

В Ню Йорк съкращават до 72 000 неваксинирани здравни служители |

От понеделник лечебните заведения в Ню Йорк започнаха да уволняват или да стопират от работа здравни служащи за нарушение на щатска заповед за имунизирането им против COVID-19, като вследствие на това дефицитът на личен състав накара някои лечебни заведения да отсрочат плановите интервенции или да лимитират други от медицинските си услуги, оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио сподели на конференция, че лечебните заведения в града към момента не виждат огромно влияние от заповедта, добавяйки, че се тормози за други региони на щата, където равнищата на имунизации са по-ниски.

Около 16% от 450 000 болнични чиновници в Ню Йорк, или близо 72 000 души, не са изцяло имунизирани, което ускорява опасенията, че би трябвало да се подхващат дейности, с цел да се избегне дефицит на медицински фрагменти.

От 43 000 чиновници в 11-те държавни лечебни заведения в Ню Йорк, към 5000 не са били имунизирани, сподели доктор Мичъл Кац, здравен и болничен началник на мегаполиса, на конференцията с Бил де Блазио.

Д-р Кац уточни, че 95% от медицинските сестри са били имунизирани и всички лечебни заведения са били " отворени и изцяло функционални " в понеделник.

Щатският здравен департамент на Ню Йорк издаде заповед предишния месец, съгласно която всички здравни служащи би трябвало да получат най-малко първа доза от COVID ваксина до 27 септември, което провокира бързане в лечебните заведения за имунизация на техните чиновници.

През уикенда губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл съобщи, че обмисля да наеме Националната армия и медицински служащи отвън щата, с цел да запълни дефицита на личен състав, защото към момента 16% от 450 000 щатски болнични чиновници на щата не са изцяло имунизирани.

Здравните служащи, които са уволнени поради отвод да се имунизират, няма да дават отговор на изискванията за обезпечаване при безработица, в случай че не са в положение да дават годно утвърдено от лекаря искане за здравно облекчение на това условие, оповестиха от кабинета на Хочъл.

Междувременно федерален апелативен съд постанови, че управляващите в Ню Йорк могат да разпоредят на всички учители и учебен личен състав да бъдат имунизирани против ковид, като по този метод анулира предходното решение, което отлагаше условието за имунизация на преподавателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР