От понеделник, 18 юли, започва предлагането на 39 безплатни административни

...
От понеделник, 18 юли, започва предлагането на 39 безплатни административни
Коментари Харесай

Български пощи започват да предлагат безплатни административни услуги

От понеделник, 18 юли, стартира предлагането на 39 безвъзмездни административни услуги в клонове на Български пощи в съдействие с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта.

Това е пилотна самодейност, създадена взаимно с Министерство на електронното ръководство, и е първа стъпка към плана „ Дигитална промяна на Български пощи и даване на сложни услуги “, който следва да се извърши в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност.

„ От първия ден, в който с моя екип отговаряме за „ Български пощи “ се борим не просто за тяхното оцеляване, а за техния подем и бизнес разцвет. За задачата включихме едно от най-обичаните български предприятия като безспорен приоритет в Националния проект за възобновяване на страната от коронавирус рецесията и осигурихме спомагателни вложения. Благодарение на новото управление, което въпреки и краткотрайно да е отпред на „ Български пощи “, бе създаден подробен и извънредно професионален бизнес проект, с който всяко последващо управление, в случай че има капацитет и предпочитание, ще трансформира пощите в печелившо дружество единствено до няколко години. Предлагането на административни услуги в клонове на пощите е първата стъпка от този развой “, разяснява старта на услугите вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова.

Партньорството с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта ще обезпечи достъп до огромен брой административни услуги в региона на общественото подкрепяне. Сред тях са заявяването на целева помощ за отопление, издаването на служебна записка за засвидетелствуване на регистрация на търсещо работа лице и отпущането на еднократна помощ при раждане на дете.

Първите станции, които ще оферират услугите, с изключение на в София, са в дребни обитаеми места, в които пощите са едно от дребното останали лица на страната. Първите шест пощенски станции са:

• Централна поща в гр. София.

• с. Селановци, област Враца.

• гр. Баня, област Пловдив.

• с. Маринка, област Бургас.

• с. Крушовица, област Плевен.

• с. Игнатиево, област Варна.

„ Благодарение на предоставяните нови услуги ще подсигуряваме спомагателни благоприятни условия за поддръжка на уязвими обществени групи в страната. Когато поех ръководството на пощите, може би в най-тежкото положение за цялото им битие, в очите на чиновниците срещах обезсърчение и песимизъм. Никой не вярваше, че въобще има вяра за „ Български пощи “. Сега, когато към този момент три месеца работим дружно, те виждат, че обещанията стартират да се трансформират едно по едно в действителност. Срещат ме по коридорите и ми споделят какъв брой са щастливи и признателни, тъй като за пръв път от десетилетия не са били излъгани. За чиновниците на „ Български пощи “, а към този момент и за мен, пощите не са просто работа, те в действителност са задача “, сподели вр.и.д. Богдан Теофанидис.

Предлагането на административни услуги в определени станции е първа стъпка към визията на държавното управление за преобразяването на „ Български пощи “ в обединен център за административни услуги. Експертите от кабинета на вицепремиера Константинова подсигуриха обща инвестиция от над 100 млн. лева по Националния проект за възобновяване и резистентност. С тези средства ще се извърши освежителен ремонт на над 500 станции, а над 68 млн. лева ще бъдат вложени за рационализация и цифрова промяна на цялата клонова мрежа.

Изпълнението на плана ще усъвършенства достъпа до административни услуги в дребните обитаеми места и ще сътвори улеснение, спестявайки на жителите време и средства за пътешестване. Едновременно с това ще способства и за оптималното потребление на разгърнатата мрежа от пощенски станции на сдружението, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на доходи.

Информация за административните услуги, които жителите могат да декларират в границите на пилотния план ще бъде наличен от на следващия ден на формалния уебсайт на „ Български пощи “. В пощенските станции също ще е налична информация за предлагането на новите административни услуги. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР