От полунощ затварят част от локалното платно на бул. Цариградско

...
От полунощ затварят част от локалното платно на бул. Цариградско
Коментари Харесай

Променят маршрутите на някои градски линии в София заради строежа на метрото през Слатина

От среднощ затварят част от локалното платно на бул. " Цариградско шосе " поради градежа на метрото. Участъкът сред улиците " Димитър Моллов " и " Йерусалим " ще остане затворен към 2 години и половина. Заради ремонта се трансформира и маршрутът на част от линиите на градския превоз. Разширението на третия метродиаметър ще има 6 метростанции с 6 км тунелен сектор, който стартира от Военна академия.

От на следващия ден съвсем всички линии, които минават през локалното платно на бул. Цариградско шосе, ще бъдат с изменени направления. Тролейбус 5 към този момент ще се движи до Окръжна болница.



" Линия 73 ще компенсира скъсяването на тролейбус 5. Като самата линия 73 ще бъде с продължен маршрут от Младост 1, ще стига до Младост 2. Освен скъсяването ще има смяна и в маршрута си в посока Овча купел ще минава през обходен маршрут ".

Линиите 84 и 184 ще се движат напълно по бул. Цариградско шосе. Промяна ще има и за нощния превоз.

Заради затварянето на сектора тук към този момент има построено чисто ново кръстовище със светофарна уредба. Ремонтът се постанова поради стартовата площадка, през която ще влезе тунелопробивната машина за строителство на тунелите на сектора от метрото през регион „ Слатина “.

" Първата метростанция ще бъде на кръстовището на ул. " Гео Милев " и бул. " Ситняково ". Втората метростанция ще бъде на ул. " Гео Милев " и ул. " Николай Коперник ", третата е на ул. " Гео Милев " ул. " Слатинска ", четвъртата метростанция ще бъде на бул. " Шипченски проход ", петата е при Тех парка и шестата станция ще бъде тук ", сподели Светослав Статев, шеф ръководство " Инвестиционна активност " в " Метрополитен " ЕАД.



Ще има и два буферни паркинга - на станциите " Цариградско шосе " и " Зала Арена София " за общо 350 места. Заради строителството на метрото се постанова смяна и в придвижването в квартала. Така от на следващия ден някои от улиците ще бъдат еднопосочни за водачите.

В края на месеца поради градежа на метрото ще има и по-голям затворен сектор. Този път в квартал Гео Милев. Новата линия би трябвало да е подготвена напролет на 2027-а година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР