От полунощ влизането и излизането от столицата е забранено. Мярката

...
От полунощ влизането и излизането от столицата е забранено. Мярката
Коментари Харесай

Масово връщат желаещите да напуснат столицата

От среднощ влизането и излизането от столицата е неразрешено. Мярката идва на фона на все по-рязко възходящия брой инфектирани с коорнавирус у нас. Масовото излизане в последните два дни от София стана причина управляващите да наложат строгата възбрана. На брифинг предходната нощ щабът и министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и вътрешните работи Младен Маринов работи оповестиха, че изключение ще се прави единствено за работещите – за два часа заран сред 6 и 8 часа и два часа вечер сред 18 и 20 часа, написа Булнюз. 

Забраната провокира напрежение на КПП-тата около София макар лекия трафик. Вчера хиляди коли напуснаха столицата. Това беше и една от аргументите за налагане на строгата мярка.  Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов изясни, че всеобщо хората са изтъквали причина работа, с цел да преминат. „ Всеки обясняваше по какъв начин има да прави неотложни задания, а в това време в багажника щайги с домати, месо, колела “, добави той. Тръгналите на път по Автомагистрала „ Хемус “ тази заран не бяха доста, само че множеството от тях бяха върнати.

Причини като грижа за болен родител и взимане на деца от посещение при баба и дядо – бяха избрани като неоснователни. Други бяха пропуснати, макар че обясниха, че пътуват към дома си, само че друг по персонална карта. Обясниха, че поради изключителното състояние не са съумели да сменят документите си. Всички заявления от през вчерашния ден и от празничните дни ще се ревизират предпочитано за погрешни данни. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те също търсят сензации и драматизъм, тъй като това им носи посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР