Нарастват покупките на имоти от чужденци в курортите и големите

...
Нарастват покупките на имоти от чужденци в курортите и големите
Коментари Харесай

Скок на покупките на имоти у нас от чужденци

Нарастват покупките на парцели от чужденци в курортите и огромните градове в страната като София, Пловдив, Варна и Бургас, описаха брокери. При курортите най-вече са покупко-продажбите, подписани от чужденци в Банско и Слънчев бряг. Но във всички планински и морски курорти купувачите са най-вече българи.

В огромните градове чужденците най-често търсят първокласни жилища на цени над 200 хиляди eвpo. B курортите купуват най-вече едностайни и двустайни жилища на цени сред 30 хиляди и 70 хиляди eвpo. Част от покупко-продажбите са подписани с руснаци, написа ".

Цените на парцелите в българските морски и планински курорти доближиха рекордни равнища за последните 10-15 години. От планинските курорти най-скъпи са парцелите в Боровец, където квадратният метър коства приблизително 850 евро. От морските най-скъпо е в Созопол и в другите курорти на юг от Бургас. Жилищата в Слънчев бряг и Банско са със сходни цени, а най-евтини са парцелите в Пампорово и някои курорти по Северното Черноморие.

В курортите на север от Варна има доста огромно многообразие в цените, защото комплексите доста се разграничават във връзка с качеството и мащаба. На север от Варна купуват парцели както на цени сред 500 евро и 600 eвpo за ĸв.м, по този начин и на равнища сред 800 евро и 1000 eвpo за квадрат.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР