От политическите лидери най-добре стои Бойко Борисов с 34.4% доверие.

...
От политическите лидери най-добре стои Бойко Борисов с 34.4% доверие.
Коментари Харесай

„Сова Харис“: Борисов води на Нинова с над 6%

„ От политическите водачи най-добре стои Бойко Борисов с 34.4% доверие. Той продължава да тегли партията си нагоре. Корнелия Нинова е с 28.2% доверие “. Това сочат данните от най-новото изследване на „ Сова Харис “, показано пред ПИК от шефа на организацията Васил Тончев.

„ Каракачанов е трети с 18.8%, а през септември доверието беше с към 23%. Марешки има растеж на 11.9% “, добави социологът.

По отношение на партиите – в България няма такава, към която има по-голямо доверие, в сравнение с съмнение.

„ Ако някъде ГЕРБ има преимущество към този миг, това е на локалния избор и локалните избори, защото ГЕРБ имат доста положителни кметове, а там се гласоподава за локални избори. От позиция на ГЕРБ най-добре е парламентарните избори да се проведат дружно с локалните. На евроизборите ще има доста сериозна битка “, безапелационни са от „ Сова Харис “.

Според проучването електоратът на Българска социалистическа партия е доста активизиран сега.

„ Парламентът на България беше основан като един опит, само че несъмнено работи. Не се осъзнава нуждата от това да го има и да съхраняваме имиджа му “, сподели Васил Тончев.

Иначе той счита, че идващите избори ще бъдат римейк на последните парламентарни избори.

„ Тогава имаше късмет Българска социалистическа партия да завоюва изборите, само че го проигра. Ако Корнелия Нинова пристигна на мястото на Бойко Борисов, нея ще я мерят със същия критерий. И след 5 месеца хората отново ще са по улиците “, предизвести социологът. /pik.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР