От политическа гледна точка бедствието в Турция показва доколко президентът

...
От политическа гледна точка бедствието в Турция показва доколко президентът
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Ердоган ще използва всички възможни механизми за помощ

От политическа позиция бедствието в Турция демонстрира до каква степен президентът Ердоган продължава да е мощният човек в Турция и до каква степен съумява да се оправи с тази голяма рецесия. Виждаме, че подхожда извънредно съответно сега, нападателен е в желанието да се оправи с тази злополука. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " Милен Керемедчиев – някогашен заместник-министър на външните работи.



Имаше доста значимо негово изявление, че нито един турски жител, който сега е без жилище, няма да остане без жилище и ще получи помощ, напомни той и означи, че по този начин Ердоган ще употребява всички вероятни механизми, с цел да помогне на своите сънародници, само че и да се утвърди като водач на Турция и от позиция на идните избори, които идват един месец след българските.

Според него рецензиите, които се насочат към турския президент, са неоснователни.

Представете си тази огромна страна, която все пак добре структурирана, се изправя пред чудовищно земетресение и големи вреди - 13 000 здания са се срутили. Така че първоначално реакцията във връзка с организацията е допустимо да е била леко закъсняла, само че доста бързо след това се е задействала. Заради доста опити за прелом, поради обстановката с кюрдите, от позиция на вътрешната сигурност Турция има една доста добре структурирана система за сигурност и предварителна защита, тъй че всички служби се задействаха доста бързо, разяснява Керемедчиев.

По думите му " обстановката в Сирия ще бъде доста по-дълго време неконтролируема, в сравнение с това, което става в Турция ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР