От Перник министъра на енергетиката Теменужка Петкова даде начало на

...
От Перник министъра на енергетиката Теменужка Петкова даде начало на
Коментари Харесай

Министър Петкова лично проверява запасите от въглища

От Перник министъра на енергетиката Теменужка Петкова даде начало на инспекциите за готовността на трите електроразпределителни сдружения и " Електроенергийния систематичен оператор " ЕАД за идния зимен сезон.

" За трета поредна година започваме инспекции в енергийните сдружения с превантивна цел - да се уверим, че енергийната система на страната ще издържи през зимния сезон . Въпреки тежките условия предходната зима, успяхме да се оправим. Благодарение на рехабилитацията и модернизацията българската енергийна система работи надеждно ", разяснява тя.

" Лично ще ревизира и запасите от въглища ", акцентира още енергийният министър.

Обект на инспекцията са техническото положение и употребата на енергийните обекти, материалните бази, както и техническото поръчителство на спешните екипи. На територията на община Перник от началото на тази година са вложени близо 2 млн. лева в създаване и реорганизация на уреди приблизително и ниско напрежение, почистени са просеките към енергийните обекти.

В региона на град Радомир енергийният министър инспектира осъвременената подстанция на " ЕСО " ЕАД " Червена могила ". Обектът е част от стратегическата инфраструктура на страната. На територията на подстанцията действа интернационалният електропровод 400 kV, който обезпечава връзка с електроенергийната система на Република Македония.

Петкова разгласи, че от средата на месец октомври следва да се извършат инспекции и на всички енергийни предприятия, които имат ангажимент да обезпечат по този начин наречения леден запас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР