От пътната агенция предлагат соломоновско решение за Околовръстното шосе на

...
От пътната агенция предлагат соломоновско решение за Околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Правят площадки за аварийно спиране на Околовръстното в Пловдив, мантинелите остават

От пътната организация оферират соломоновско решение за Околовръстното шосе на Пловдив. След ремонта на 14 километра от трасето заваляха сигнали и недоволства на водачи за рискови мантинели.

В девет часа сутринта трафикът на Околовръстното на Пловдив е река от коли. Тeодор Читаков кара строителни материали към Родопите. Налага му се да укрепи товара.
И стопира в лента, от която други коли, идващи от околните села, се включват в придвижването.

" Трябва да има повече отбивки, които в случай че аварира някоя кола, да спре, да смени гума, основават причина за ПТП ", изясни той.

Според хората след ремонта пътят е станал по-рисков, тъй като мантинелите затрудняват реакцията при рисково изпреварване, спукана гума или здравословен проблем на някой от водачите. От организация " Пътна инфраструктура " през днешния ден направиха още една инспекция на пътя и откриха опция да бъдат отворени зони за спешно прекъсване. До средата на юни тези площадки ще бъдат направени с пари от 25-те милиона, отпуснати за работа по правата - оповестиха през днешния ден от Агенцията.

" Ние тези площадки ще ги вършим без отчуждаване в транспортната територия или в общински парцели, които ни даде община Пловдив. За да може да се извършват
краткотрайно потребностите за прекъсване, авариране ", разяснява инж. Иван Досев.

" Много са значими, това да не направиш някоя пакост, постоянно отбиваш, правиш каквото правиш и по-късно си продължаваш по пътя ", добави Теодор Читаков.

Най малко 4 площадки за спешно прекъсване ще бъдат направени на Околовръстното на Пловдив, за задачата тук-там мантинелата ще бъде прекратена. Цялостното унищожаване на металните ограждения обаче не е положително решение, считат специалисти.

" Мантинелите ще останат ", сподели инж. Досев.

" Направили сме нужното да защитим най-голямото затруднение, това е Марковският отводнителен колектор ", сподели инж. Валентина Бакърджиева от регионалното пътно ръководство.

Хората, които се включват в подписките за разглобяване на мантинелите, са на друго мнение. Те се опасяват повече от обстановка с неминуем преден удар, в сравнение с от спешно влизане в канала.

" По-добре в канала, в сравнение с против колата ", счита Теодор.

" Аз избирам да влезна в профил в равнищата или някъде да отбия, в сравнение с да се натреса на някакъв тир челно ", сподели Спас Паунов.

Двадесет обитаеми места не престават да стачкуват, че Околовръстният път на Пловдив е стеснен. И вместо да облекчава трафика, основава усложнения на пътуващите.

" На Пловдив му е нужен външен кръг и няма да спра да го дублирам, и вътрешен кръг. И на тези, които споделят, че Пловдив би трябвало да е зелен, тъкмо по този начин ще стане зелен, като изкараме придвижването на открито. Сега всички коли, в случай че забележите, влизат в града и не престават към автомагистралата. Това не е обикновено ", разяснява кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Капацитетът на Околовръстното е привършен. За това е задействана и процедура за неговото разширение.

" Вече имаме определен реализатор за планиране на удвояването на това трасе и напълно скоро чакаме той да показа документи, с цел да сключим контракт и да стартира работа по планиране на удвояването ", изясни инж. Досев.

Най-рано след две години Пловдив ще има Околовръстно с по две ленти във всяка посока. Само отчуждаването на парцели ще отнеме доста време, споделят от Пътната организация. И макар, че е обект от национално значение, към този момент остава второразреден път в развой на ремонт.

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР