От първи ноември Русия закрива постоянното си представителство в НАТО,

...
От първи ноември Русия закрива постоянното си представителство в НАТО,
Коментари Харесай

Русия закрива постоянното си представителство в НАТО

От първи ноември Русия закрива непрекъснатото си посланичество в НАТО, както и представителството на Алианса в Москва. Това разгласи на конференция съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

На конференция в Москва Сергей Лавров заяви, че решението е в отговор на дейностите на Алианса, който по-рано този месец лиши акредитациите на 8 души от непрекъснатото посланичество на Русия, като ги упрекна в шпионаж и редуцира числеността на задачата от 20 на 10 души. Лавров упрекна НАТО в отвод от пълноправен разговор и взаимна работа с Русия.

„ В отговор на дейностите на НАТО ние преустановяваме активността на нашето непрекъснато посланичество в Алианса, в това число работата на основния боен представител. Второ, преустановяваме активността на военната задача на НАТО в Москва. Акредитациите на нейните чиновници се лишават от 1 ноември тази година. И трето, приключва се активността на осведомителното бюро на НАТО в Москва, което беше основано при посолството на кралство Белгия “, съобщи Лавров.

Лавров добави, че в случай че Северноатлантическият алианс има някакви въпроси, то може да ги адресира до посланика на Русия в Брюксел. По думите му аналогични функционалности в Москва може да извършва някой от посланиците на страните-членки на НАТО.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР