От партията на бившия военен министър Николай Ненчев (във втория

...
От партията на бившия военен министър Николай Ненчев (във втория
Коментари Харесай

От БЗНС на Ненчев препоръчват катарзис и от България за позицията ни към РС Македония

От партията на някогашния боен министър Николай Ненчев (във втория кабинет на Бойко Борисов - б.р.) считат, че отбраната на българската история може да се реализира с поддръжката на македонци с македонско съзнание , само че неотричащи, че в недалечно минало болшинството от предците на днешните българи и македонци са се възприемали като една общественост. Това се споделя в позиция на Български земеделски народен съюз, изпратена до медиите .

Според текста, отбраната на българската история е възвишена цел. От партията, която не е парламентарно показана, упорстват за необятен публичен спор преди да се вземе дефинитивно решение по отношение на Северна Македония.
 Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език
Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът

Партийците към някогашния министър се тормозят, че свикването на Консултативния съвет по национална сигурност за формулиране на национална позиция по отношение на Северна Македония, ще прекъсне опитът на държавното управление на Кирил Петков да ревизира пагубната политика, почнала с приемането на така наречен Рамкова позиция и с налагането на несъгласие за начало на договаряния за евроинтеграцията на нашата югозападна съседка.

" Български земеделски народен съюз напомня, че през 2019 година министър председателят на Северна Македония Заев и тогавашният претендент за президент Стево Пендаровски удостоиха с наличието си честване на Българския културен клуб в Скопие, с което демонстрираха, че да се чувстваш българин в районен съд Македония е законна позиция ", написа в позицията на партията.
 Проф. Топалов: Мечтите на РСМ да прескочат София, са неизпълними
Проф. Топалов: Мечтите на РСМ да прескочат София, са неизпълними

Мнозина бъркат Европейски Съюз със Съюз на съветските социалистически републики, счита дипломатът

Според хората на Ненчев настояването българите да бъдат включени в Конституцията на районен съд Македония като част от народите, които живеят там, за контрапродуктивно, тъй като разликата сред македонските българи и македонците не е етническа, а схоластична. Те приказват на същия език, отдават възхвала на същите герои и по тази причина с сходна корекция ще се реализира единствено едно - македонските българи да бъдат извадени от " македонския народ " и да бъдат още по-капсулирани и изолирани .
 Проф. Топалов за районен съд. Македония: Европейски Съюз желае да одобри страна, която води хората по стъпките на Тито
Проф. Топалов за районен съд. Македония: Европейски Съюз желае да одобри страна, която води хората по стъпките на Тито

Те са македонци районно, само че етнически са българи

Те предлагат катарзис за решение на казуса в връзките сред Република България и Република СевернаМакедония.

" Този катарзис, това преосмисляне на историята би трябвало да се случи и в двете страни. Не единствено македонската, само че и българската историография робува на някои легенди и предубеждения ", пишат от Български земеделски народен съюз под управлението на Николай Ненчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР