От овцевъдната и козевъдна организация и държавата вече приеха регламент

...
От овцевъдната и козевъдна организация и държавата вече приеха регламент
Коментари Харесай

Дирекция по безопасност на храните проверява печатите по агнешкото месо

От овцевъдната и козевъдна организация и страната към този момент одобриха правилник – червен щемпел за непознато месо, наследник за българско. От организацията обаче имат подозрения за печатите и дадоха за образец македонско месо, което се продава в българската комерсиална мрежа, предава Нова тв.

„ Има някакво сходство на щемпел. Подали сме сигнал и чакаме Агенцията по храните да си свърши работата ”, разяснява Симеон Караколев. „ Това е нереално по-ниска цена. Било е предопределено за Гърция, само че гръцките търговци са го върнали и те са го пратили тук ”, допуска Караколев.

„ Извършваме инспекции преди всички празници. Започнали сме инспекции още от 15-и. Получихме сигнали за неразбираем щемпел и незабавно направихме инспекции. В единия обект установихме месо, отгледано в България с нужните документи, както и новозеландско месо също с нужните документи. В другия обект откриваме агнешко с неразбираем щемпел на три от трупчетата. Там, където установим неразбираем щемпел, го възбраняваме ”, съобщи доктор Станимир Спасов, регионална дирекция по сигурност на храните. Той увери, че от организацията ще създадат всички нужни инспекции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР