От опозицията оспориха процедурата и предупредиха, че това нарушава правилника

...
От опозицията оспориха процедурата и предупредиха, че това нарушава правилника
Коментари Харесай

За дерогацията опозицията връчи Оскар за малоумен филм на сглобката на многоръките търгаши

От опозицията оспориха процедурата и предизвестиха, че това нарушава правилника на Народното събрание, защото законите към този момент са били в ход на разискване в пленарната зала. Обвиниха Росен Желязков за нарушаване на правилника, затъгуваха по Цецка Цачева, откриха, че сглобката към този момент е на " многоръките търгаши ".

Георги Свиленски подсети, че вносителите могат да отдръпват законопроекта си преди този момент. Народното събрание обаче гласоподава и утвърди отдръпването на двата плана, като срещу бяха от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ.

Именно от трите групи стачкуваха против дейностите на ръководещите. Георги Свиленски предложи залата да гласоподава отхвърлянето на законопроектите и да ги внесе, когато в сглобката се схванат и когато са подготвени на това. Той подлага на критика, че Народното събрание през час и половина си трансформира програмата. В противоположен случай в идващите два часа отново ще се скарат и в понеделник ще имаме първа точка дерогация, а втора точка - анулация на дерогацията, съобщи Свиленски.

Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Росен Желязков изясни, че правилникът е планувал такава процедура и прочете, че вносителят на законопроект може да го отдръпна до започване на първото гласоподаване, а по-късно единствено с решение на Народно събрание, което пък към този момент се произнесе със 124 гласа " за " и 56 " срещу ". Христо Проданов от Българска социалистическа партия заключи, че всичко това, което вършат ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи наподобява доста грозно, изключително пък на ръководителя на Народно събрание народен представител да му споделя какво да прави и той да извършва.

По думите му Борисов и Пеевски командват пленарната зала от кабинетите си, без даже да влизат в нея.

" Превърнахте българското Народно заседание в ПУЦ ", заключи соцдепутатът и подсети какво значи - Помощен център за млади експерти. Заради непрекъснатата смяна на дневния ред Проданов съобщи: " В България монтьорът отива на работа и знае какво ще работи. Сервитьорът отива на работа и знае какво ще работи, строителят отива на работа и знае какво ще работи. Депутатът в България отива на работа и не знае какво ще прави и какво ще измислят ръководителите на сглобката. Съжалявам, че ще го кажа, само че госпожа Цецка Цачева стартира да ми липсва ", откри Христо Проданов.

Росен Желязков отвърна, че Цачева липсва на всички, защото е " доста добър човек и правист ". " Съжалявам, че съм причина за нарушаване на усещането на вашите сетива кое е красиво и грозно ", добави той към Проданов.

Снимка: БТА

Лидерът на ПГ на " ИТН " пък призна от трибуната по адрес на болшинството, че е доста удовлетворен от протичащото се през днешния ден, тъй като го следят и хората. Той изрази терзанието си, че ГЕРБ са останали без водач и цитира обещанието на Бойко Борисов.

" Какво сподели вашият водач Бойко Борисов - подсигурявам, че в случай че влезе незабавно това за дерогацията, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, в случай че мръдне, депозирам оставка незабавно ".

" Сега вие сте без водач, тъй като аз съм сигурен, че той държи на мъжката си дума и ще подаде оставка ", обърна се Йорданов към ГЕРБ. " Защото той в никакъв случай не е казвал едно нещо сутринта и следобяд да каже противоположното ", продължи с иронията той. " В противоположен случай ще излезе, че е шушумига, палачинка, вентилатор, фурнаджийска лопата ", добави Тошко Йорданов.

Той разяснява и обстановката в сглобката след вчерашния скандал за уволнението в " Пирогов ", като означи по какъв начин Асен Василев изискал оставката на здравния министър, откакто Движение за права и свободи " го бодоха с остен ", а през днешния ден в ДСБ " са доста радостни ", пък Кирил Петков се правел на " фикус ", обрисува картината водачът на ПГ на Има Такъв Народ. " Благодаря ви за удоволствието, което доставихте на опозицията. Печелите " Оскар " за безумен филм ", заключи Йорданов.

Снимка: БТА

Корнелия Нинова пък напомни по какъв начин са нарекли сегашната сглобка в нейното начало - " съюз на едноръките джентълмени ". " Съюзът на едноръките джентълмени се трансформира за шест месеца в сглобка на многоръките търгаши ", откри соцлидерката. По думите й ГЕРБ освен " мръднала ", а направила салто мортале и три оставки би трябвало да бъдат подадени тази вечер. Защо се изтеглят двата законопроекта и ще се внесе нов общ, попита Нинова и си отговори - тъй като и този проблем е въпрос на алъш- вериш.

Снимка: БТА

От " Възраждане " пък още веднъж желаеха оставката на държавното управление поради нарушаването на правилника на Народно събрание.

" Това е единствено плод на следващата сделка, следващата комерсиална договорка сред тази сглобка ", означи Петър Петров. Той позволи, че и гласоподавателите на ръководещите не одобряват това държание.

Веднага по-късно Народното събрание се зае с гледането на пакета данъчни закони, като стартира с този за счетоводството. Това бе и поредна смяна на дневния ред, защото сутринта бе решено данъчните закони да се разискват на изключително съвещание във вторник поради отсъствието на финансовия министър.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР