От ООН заявиха, че разследват всичките изявления за употреба на

...
От ООН заявиха, че разследват всичките изявления за употреба на
Коментари Харесай

ООН разследва информация, че Великобритания и САЩ са доставили химически оръжия на бунтовниците в Сирия

От Организация на обединените нации обявиха, че проверяват всичките изказвания за приложимост на химически субстанции, само че към този момент няма да разясняват обвиняванията от страна на Сирия по адрес на Съединени американски щати и Англия, че двете страни са доставяли химически оръжия на бунтовниците. Това заяви за РИА Новости заместник-говорителя на генералния секретар на Организация на обединените нации Фархан Хак. „ Структурите на Организация на обединените нации се пробват да проучат изказванията за токсични субстанции, когато и да постъпят те, само че към този момент изказвания няма “, заяви Хак.
По-рано заместник-министъра на външните работи на Сирия Фейсал Микдад на конференция в Дамаск съобщи, че отровните субстанции, които са били открити в изоставени от ислямистите хранилища с оръжие, свидетелстват за това, че те са били доставени на терористите в Сирия от Съединени американски щати и Англия.

По думите на Микдад, „ откритите химически боеприпаси… са създадени от Federal Laboratories на територията на САЩ… А отровните средства са създадени от фирмите Chemring Defence UK (Великобритания) и NonLethal Technologies (САЩ) “. По думите на заместник-министъра, отровните субстанции са били открити в хранилища на бандитите както в Алепо, по този начин и в освободените регион в източното предградие на Дамаск.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР