От общо 62 000 училища, които има във Франция, бяха

...
От общо 62 000 училища, които има във Франция, бяха
Коментари Харесай

Затвориха 22 училища заради коронавирус

От общо 62 000 учебни заведения, които има във Франция, бяха затворени 22, заради съществуване на ковид. Това става откакто управляващите взеха решение още веднъж да възобновят присъствените занятия. Най-голям брой – 10, от затворените школа са на остров Реюнион в Индийския океан. Причината са неприятните медицински услуги, които се оферират там по отношение на тези в континентална Франция.

„ Френските учебни заведения оповестяват за по към 250 вероятни случая на заразяване с ковид дневно, откогато отвориха порти във вторник “, сподели министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер.

Не всички тези случаи се оказват с позитивна проба, само че при всеки подобен сигнал учебното заведение би трябвало да съблюдава държавни нареждания, които може да стигнат до връщане на цяла паралелка възпитаници вкъщи за отдалечено образование или до затварянето на цялото учебно заведение.

На 4 септември Франция записва над 7000 случая на новозаразени, което е най-високият дневен брой в Европа, като през май и юни новите случаи са били по неколкостотин дневно. Починалите от короавирус са над 30 700.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР