От общо 132 морски плажа по българското Черноморие това лято

...
От общо 132 морски плажа по българското Черноморие това лято
Коментари Харесай

Само на 11 плажа по Черноморието чадърите и шезлонгите са безплатни

От общо 132 морски плажа по българското Черноморие това лято концесионери и наематели са склонили да отстранен въобще цените на чадъри и шезлонги единствено на 11, демонстрират данни на Министерството на туризма.

Безплатни са плажовете  " Ривиера ", " Буните 2 ", " Обзор Мотела ", " Бургас-Север ", " Бургас-Централен ", " Приморско-Централен " и " Къмпинг Нестинарка ", " Шкорпиловци-юг ", " Ахелой ", " Атанасовска коса " - част 1, както и централния плаж в Царево.

Към тях може да прибавим и плажните линии " Рибарски ", " Батовски ", " Созопол - запад част 2 " и " Минерален басейн - юг ", които въобще не се дават чадъри и шезлонги.

За второ следващо лято Министерството на туризма предложи на стопаните на плажовете да понижи концесионните такси и и наеми с до 50%, в случай че дават пропорционална отстъпка от цената на плажните услуги за курортистите. Мярката е стъпка за привличане на повече български л.етовници по нашето Черноморие, както и в помощ на хотелиерите, които включват цената на сянката в пакетите за отмора.

Близо половината от компаниите, които стопанисват плажовете са откликнали и са свалили цените с над 50%. В момента на тях чадър с шезлог костват от 1 до 5 лв. с Данък добавена стойност.

Едни от най-високите цени са на " Божурец - Топола ", който се намира сред Каварна и Балчик, както и на " Смокините-юг " в Созопол - там чадърът коства 15 лева, а шезлонгът 10, заяви Българска национална телевизия. По 10 лева за чадър и още толкоз за шезлонг е таксата на плажовете " Бялата лагуна " до Каварна, " Минерален басейн  - юг " в курорта Св. " Константин и Елена ", Централния и Западния плаж в Св. Влас, " Златна рибка " и Лозен.

И този сезон чадърите и шезлонгите тpябвa дa ca нa бeзoпacнo paзcтoяниe, както и да бъдат спазени всички противоепидемични ограничения. В началото на юли от Министерството на туризма са проверили 125 охраняеми морски плажове. От ведомството не показват открити нередности във връзка с спазването на отдалеченост или наложителната зона за гратис прилагане от туристите. Миналата година някои концесионери се изхитриха като наред с по-евтината сянка включиха в плажната услуга супер скъпи напитки,  шалтета и даже такса за безжичен интернет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР