От Община Приморско незабавно са извършили проверка и заключението е,

...
От Община Приморско незабавно са извършили проверка и заключението е,
Коментари Харесай

Морето край Китен е безупречно чисто, вижте поредния фейк, с който се опитаха да ударят българското Черноморие

От Община Приморско неотложно са направили инспекция и заключението е, че няма замърсяване на морската вода

С следващата подправена вест злобари се пробваха да " ударят " българското Черноморие. Днес по една от националните малките екрани сякаш инцидентни туристи твърдяха, че морето край Китен е " кафяво ", а децата имали разстройство и повръщали.

От Община Приморско неотложно са направили инспекция и заключението е, че няма очевидно замърсяване на морската вода. За това свидетелстват и направени настоящи фотоси на крайбрежната зона наоколо до устието на р. Караагач.

“Ситуацията все още наподобява умерено и не бихме желали да се основава ненужно терзание в гостите на курорта. Временното замътняване се случва в избрани интервали на годината, всекидневно когато след интервал на безводие дебитът на река Караагач се усили по-рязко и води част от пясъчния нанос, насъбран на устието в морето. Нека изчакаме умерено да излязат резултатите от пробите на морската вода, които през днешния ден бяха взети от способените институции. ”, прикани кметът на Община Приморско доктор Димитър Германов.

“Въпреки че плажната линия е държавна благосъстоятелност и е отдадена на концесия, Община Приморско ще наблюдава проблема. ”, добави той.
 Снимка на морето в Китен от днес
Представители на Община Приморско ще създадат регулярни визити на плажната линия и през идващите дни. Междувременно от Общината осведомят, че взаимна инспекция на Община Приморско, Басейнова дирекция “Черноморски регион ” към Министерство на околната среда и водите и РЗИ-Бургас, извършена в края на юни в региона на Централен плаж – Приморско и крайбрежната алея на курорта, не откри никакви замърсявания на морската вода.

Според резултатите “не се установяват брегови източници на замърсяване ”, “водата в проверявания сектор е очевидно чиста, без цвят, без характерна миризма и без опалисценция на повърхността ”. В допълнение инспекцията не открива нерегламентирано приключване и заустване на отпадъчни води.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР