От Ню Йорк до село в Кюстендилско - американката Кейси

...
От Ню Йорк до село в Кюстендилско - американката Кейси
Коментари Харесай

Трюфели вместо череши – Кейси Ангелова избра кюстендилско село пред Ню Йорк

От Ню Йорк до село в Кюстендилско - американката Кейси Ангелова прави този житейски преход, с цел да остане у нас, влюбена в българската природа.

„ Аз съм тук към този момент 15 години, аз съм земеделска производителка, подготвям ракия. Американка в Кюстендил “, показва себе си тя в изявление за БНР.

„ Моят брачен партньор е българин. Това е главната причина да остана в България. “

В отдалечен Ню Йорк Кейси е била ефирен продуцент. Ежедневието било забързано и времето не стигало за нищо.  

Къща, задоволително пари, само че няма живот . “

В България имала концепция да работи в киноцентъра. Опитала за няколко години, само че признава, че сърцето ѝ към този момент не е в това.

„ В България се приближих до природата – за храна, за земеделска работа “, споделя Кейси Ангелова. 

Тя поддържа собствен блог за храни и земеделие.

Вместо с череши, с каквито всички в района се занимават, със брачна половинка ѝ решили да заложат на трюфелите и през 2013 година засадили 800 лешникови дръвчета . И към този момент събират годишна продукция от трюфели благодарение на кучето Клер.

„ Нашият вид е зимен – от началото на декември до края на март. Този сезон не е толкоз добър, колкото предишния. Имаме проблем и с дивите свине. “

Съвсем скоро са отворили дребна крафт дестилерия.

„ Имам предпочитание да подготвям положителни алкохолни питиета – черешова ракия и крафт джин . Има билки в Осоговската планина, в Конявската планина, доста богато биоразнообразие и това ще бъде тайната за нашия джин. Да употребявам всичките хубави неща на бългаската природа и нашият джин да има усет на нашия регион . “

Кейси счита, че като чужденка у нас е имала шанс. Харесва самодейността „ Мулти Култи “, тъй като по думите ѝ по този начин разбираме другите по-добре.

„ Мулти Култи “ – доста одобрявам тази философия. Няма значение от кое място идваш. В края на деня храната, културата, музиката – това е нещо като „ лепило “, всички дружно . Всички харесваме храна, просвета, музика. “

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР