От няколко седмици тече подготовката за поредното разширение на зелената

...
От няколко седмици тече подготовката за поредното разширение на зелената
Коментари Харесай

Разширената зелена зона в София - колчета в калта

От няколко седмици тече " подготовката " за следващото уголемение на зелената зона в София. След 1 ноември, тя ще обхване спомагателни квартали в регионите Лозенец, Оборище и Красно село.
Начинът на въвеждането на разширението в София, обаче е възмутителен, отбелязават от организацията " Спаси София ".
" Колчетата се поставят напряко в калта, която единствено на хартия се води " тротоар " . От друга страна, настилките на дребното ремонтирани улици в кварталите се разрушават по най-мърлявия метод. С право, софиянци имат възприятието, че една потвърдено безотговорна институция като Център за градска подвижност си е сложила една единствена цел - да събере парите на хората без се интересува от действителното усъвършенстване на инфраструктурата в кварталите ", пишат те.
Припомняме, че с тазгодишното уголемение на зоните, ежегодишните доходи от паркирането ще пораснат до колосалната сума от 50 млн. лева

" Платеното паркиране беше въведено в София, с цел да финансира строителството на паркинги, само че за последните 10 години, със събраните пари не беше издигнат нито един под земята или етажен паркинг ", пишат от организацията.
" Общината няма никаква целенасочена политика, която дълготрайно да реши проблемите с паркирането както в центъра, по този начин и в кварталите, където зелените пространства, тротоарите и детските площадки са окупирани от коли. Недоумение буди фактът, че за паркирането в ЦГМ, към момента дава отговор Румяна Милова - част от предходното управление на сдружението, заменено поради подозрения за корупция ", припомнят от НПО-то.
" Йорданка Фандъкова - докога ще събирате милиони от жителите без да решавате проблемите им ? Колко още може да продължи това безконтролно ръководство, което не дава нищо в подмяна ", питат от " Спаси София ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР