От няколко дни вече започна работа държавната приемателна комисия за

...
От няколко дни вече започна работа държавната приемателна комисия за
Коментари Харесай

Пускат първите 8 км от третата линия на метрото до края на август

От няколко дни към този момент стартира работа държавната приемателна комисия за въвеждане в употреба на първия сектор от третата линия на метрото. Очакваме до края на месец август първите 8 километра в сектора от „ Красно Село “ до бул. „ Владимир Вазов “ да бъдат пуснати в употреба. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за.
„ Това е един от двата стадия, които изпълняваме в границите на този програмен интервал, с финансирането, несъмнено, от Европейската комисия, от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ и сериозното съфинансиране от страна на Столичната община и страната “, добави Фандъкова.
 Поискаха от Фандъкова да има улица Протестна в София Поискаха от Фандъкова да има улица " Протестна " в София
Отсечката на бул. „ Цар Освободител “, от Ректората на СУ „ Св. Климент охридски “ до Орлов мост, да носи името ули...
По думи ѝ е подготвен и вторият сектор на третата линия на метрото от 4 километра в регион „ Овча купел “, по който ще стартират единични тествания на влаковете. Фандъкова сподели още, че цената на плана е 498 милиона евро, от които 312 млн. евро са безплатно финансиране от Европейската комисия.
„ Общо в двата стадия чакаме към 110 хиляди пасажери дневно. Намалението на изхвърлените нездравословни излъчвания чакаме да бъде над 11 хиляди тона годишно. Разбира се понижение на трафика по трасето към 25% и понижение на броя на колите, това е една от главните ни цели “, означи кметът на София.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР