От няколко дни в социалните мрежи се разпространяват снимки на

...
От няколко дни в социалните мрежи се разпространяват снимки на
Коментари Харесай

Законно ли е коли със знак Z да се движат по пътищата у нас

От няколко дни в обществените мрежи се популяризират фотоси на коли на поддръжници на Владимир Путин, които очевидно поддържат дейностите му по отношение на Украйна. Те демонстрират това като поставят на колите си буквата Z, а някои даже лика на самия Путин. Автомобилите в поддръжка на Путин умерено се движат по родните пътища.

От Българска национална телевизия попитахме дали това е законно. От Столична дирекция на вътрешните работи ни дадоха отговор, че тези коли са в нарушаване по няколко параграфа и цитираха наребата за вписване на пътни транспортни средства, член 47. В нея написа, че по колите се позволява изписване единствено на български език като се изключи непокътнатите търговски марки.



" Надписите и емблемите могат да се дублират на непознат език. " В случая Z не е писмен знак от българската писменост, нито е непокътнато лого.

В наредбата написа още, че се не разрешава и изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС.

Цялата разпоредба вижте

На две от фотосите ясно се вижда, че знакът е подложен точно върху стъклата, по тази причина и това е второ нарушаване.

От Столична дирекция на вътрешните работи разясниха още, че подобен автомобил не може да мине механически обзор, а в случай че бъде спрян за инспекция предстои на наказания.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР