От няколко дни тече процес по поредното ребрандиране на Мобилтел.

...
От няколко дни тече процес по поредното ребрандиране на Мобилтел.
Коментари Харесай

Мтел става... фирма за авточасти?

От няколко дни тече развой по следващото ребрандиране на Мобилтел. Този път логото е непосредствено на австрийците от А1, които в действителност са притежатели на Мтел. Парадоксът обаче е, че у нас от дълго време съществува компания със сходно лого.

Става дума за компанията Ауто 1, която е измежду водещите компании в България в областта на директния импорт и дистрибуция на аварийни елементи и моторни масла за коли. Справка в Патентно ведомство демонстрира, че българската компания Ауто 1 е патентовала своето лого за територията на страната ни още през 2005 година, като патента е прилежно възобновен през 2015-а.

Мобилтел или към този момент А1 оперира в напълно друга сфера и заради тази причина от Патентното ведомство не са намерили спор на ползи, само че сходството в двете лога е безспорно, а с тях са брандирани служебните коли на двете компании, дилърските им центрове и какво ли още не.

Ясно е, че обърквания с емблемите на телекомуникационния колос и българската автомобилна компания ще има и се питаме: Нужно ли беше това следващо ребрандиране от страна на Мобилтел и на кого?


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР