От Нова година се повишават цените на услугите на 7

...
От Нова година се повишават цените на услугите на 7
Коментари Харесай

КЕВР вдигна с 6% цената на водата за София и Разград

От Нова година се покачват цените на услугите на 7 сдружения, най-значително за София и Разград - с към 6%, за 16 сдружения цените се понижават, за други остават непроменени. Това планува окончателното решение на (КЕВР), взето през днешния ден на закрито съвещание. С решението на регулатора се променят цените на ВиК услугите на операторите в 26 области на страната като новите цени влизат в действие от 1 януари 2021 година.

Припомняме, при омбудсманът прикани регулатора да преразгледа предложенията си за покачване на цените в обособени области като голословна мярка с оглед непромененото качество на ВиК услугите.

За първи път в процедурата по изменение на цените на услугите регулаторът регистрира и резултата от осъществяването на вложенията, заложени от сдруженията в бизнес проектите, както и осъществяването на единните индикатори за успеваемост, твърдят от КЕВР и акцентират, че оценяването на активността на ВиК операторите е осъществено с използването на единна методика, с което се подсигурява равнопоставеност сред тях.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
След инспекция по медийни изявления за неприятно положение на ВиК...

Настъпилата през 2020 година изключителна епидемиологична конюнктура поради няма отношение към регистрираните и реализирани резултати през миналия тригодишен интервал 2017-2019 година, респективно няма по какъв начин да бъде регистрирана от Комисията в границите на процедурата за изменение на утвърдените цени на ВиК услуги за 2021 година, показва още в известието си за новите цени КЕВР.

Във връзка с решението за изменението на утвърдените с бизнес проектите цени на ВиК услугите за 2021 година Комисията съблюдава прецизно плануванаъа законова процедура, акцентира регулаторът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През 2021 година се планува покачване на цените на услугите на 7 ВиК сдружения, като най-значително ще...

В признатото през днешния ден Решение за изменение на утвърдените цени на услугите на ВиК сдруженията за 2021 година Комисията дава стимулиран отговор по всички постъпили писмени мнения от страна на участниците в публичното разискване.

Пълният текст на Решението на КЕВР за изменението на утвърдените цени на ВиК услуги за 2021 година е оповестен на интернет страницата на регулатора и може да бъде прочетен.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР