От НФСБ излязоха с декларация по повод изслушването на външния

...
От НФСБ излязоха с декларация по повод изслушването на външния
Коментари Харесай

НФСБ поиска декларация срещу наглата Турция

От НФСБ излязоха с декларация във връзка чуването на външния министър Екатерина Захариева и изявлението от турска страна, че са се намесили в приемането на Закона за вероизповеданията у нас. Ето какво гласи тя:

Ние, „ Обединени патриоти “ поискахме чуване на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, тъй като думите на турския й сътрудник Мевлют Чавушоглу са неприемлив акт на интервенция във вътрешните работи на страната ни – както и да стоят в „ подтекста “ на изявлението му. Припомням, че турският външен министър в обществена тирада в град Текирдаг съобщи, че „ Турция е била принудена да се намеси и България да промени Закона за вероизповеданията “.

Не единствено интервенция във вътрешните работи – сходен акт е и безочлив опит за дискредитация на парламентаризма в Република България. Внушение, че Народното събрание на суверенна страна, каквато е България, написа закони под диктата на непозната страна. Пълен парадокс!

Изслушването беше належащо – с цел да се срещнем с всички дейности на българското държавно управление като реакция, като отговор на думите на Чавушоглу. Защото на сходни прояви би трябвало да се реагира изрично и безкомпромисно! Подобни прояви би трябвало да бъдат пресичани в зародиш!

Още повече – това не е първи опит на Турция за интервенция във вътрешните работи на Република България. През последните 30 години Турция даже не прикрива желанието си да взе участие в ръководството на страната посредством поддръжка за избрани политически партии. И тук ще напомня ролята на „ Обединени патриоти “ в този развой в битката за изстъргването на Движение за права и свободи от ръководството на страната. Не единствено посредством Движение за права и свободи, Турция пробва да въздейства и се меси във вътрешните работи на страната и посредством още една противоконституционна и антибългарска партия – ДОСТ, основана под директното управление на турските служби. Тя се втурна на напред към Парламента, употребявайки българските изселници за изборите през март 2017 година. Кервани от автобуси бяха готови от турската страна и така нататък проправителствени изселнически организации да преминат българските граници при Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево – Свиленград и да нахълтат в изборните секции с написани на дланите с химикал номер на бюлетината на ДОСТ – номер 13.

Наистина готови от турската страна, тъй като те нямаха билети за пътуването и даже не знаеха какъв брой коства пътя. Довериха го при благосклонен разпит /пардон „ диалог “/ на границата.

Почти всички от първата фаланга, естествено, бяха пенсионери, излъгани, че в случай че не гласоподават за ДОСТ, ще им бъдат спрени пенсиите от България. Прийоми, употребявани сполучливо и от Движение за права и свободи.

Пенсионери естествено – кой различен ще се поддаде на такава агитация. Изселниците в работоспособна възраст естествено работят и в събота, и в неделя за хляба си и се им пука за изборите в България.

Ето по този начин стигнахме и до прословутата сцена с бабичката на границата. И тя, както хилядите други чинно искаше да си извърши задачата, с цел да направи България васална на Турция, само че посредством демократичния механизъм на парламентарните избори. Баба камикадзе. Извърших своя човешки дълг да я изведа от взривоопасната зона на ядосаните българи.

Но спряхме тълпите от Истанбул, Одрин, Измир и Бурса, които следяха със спотаен мирис ще бъде ли пробита блокадата.

Днес ДОСТ стигна до нагли опити да гази Конституцията ни и желае статут на етническо малцинство за турската общественост у нас. Ние няма да допуснем разделяне на българската нация и то от непозната страна, заради което излязохме с остра политическа декларация и митинг пред турското посолство.

Категорични сме, че българският Парламент освен трябваше да изслуша министър Захариева, само че и да показва твърди, кардинални и безкомпромисни дейности от страна на българското държавно управление, които да покажат, че България не разрешава и няма да разреши намесата на Турция във вътрешните ни работи. Защото съгласно нас Министерство на външните работи предприе плахи и нерешителни дейности във връзка провокацията. Нямаше нито безапелационен митинг, нито отзоваване на несъстоятелния български дипломат Надежда Нейнски от Анкара. Само унизителни и несполучливи опити да се привика турския дипломат Хасан Улусой на диалог, непретенциозен демарш на държавното управление и отсрочване на визитата на Чавушоглу в България.

Още повече, че ние не чухме опрощение от турската страна в тази посока, а само – упреци, че речта на Чавушоглу била извадена от подтекста.

За да отсрамим дейностите на българското държавно управление, ние от Оперативна програма предлагаме Народното събрание на Р. България да излезе с декларация, осъждаща следващата нагла интервенция на Р. Турция във вътрешните работи на суверенна България. За задачата предлагаме управлението на Обединени патриоти - ГЕРБ да проведат незабавни съвещания и до края на седмицата да излезем и да предложим общ текст на декларацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР