От незапомнени времена Египет е смятан за люлката на световната

...
От незапомнени времена Египет е смятан за люлката на световната
Коментари Харесай

Великият мистериозен град под Сфинкса

От незапомнени времена Египет е считан за люлката на международната цивилизация. Днес е общоприето, че основаването на именития Сфинкс се е случило преди повече от 11 000 години, доста преди Всемирния потоп; това потвърждават следите от морска ерозия по повърхността му.

Според някои египтолози, под една от лапите на Сфинкса съществува подземно помещение, в което се съхраняват неповторими технологии и свитъци с информация за предишното на планетата. Това не е автентично, нито модерно разбиране – на Изток от дълго време се популяризират митове, че някъде под Сфинкса се намира „ Залата на знанието “ с уменията, историята и мъдростта на изчезнала през днешния ден цивилизация.

За „ Залата на знанието “ споменават  византийски историци от  IX в. Настенни йероглифни мемоари по храмовите комплекси на Египет също удостоверяват това, като назовават античното вместилище „ Дворец на архивите “, „ Залата на записките “ или „ Залата на Познанията “.

По-подробно за тайната стая оповестяват коптски предания, записани от арабски пътешественици. Текстовете описват за подземни проходи, водещи от трите пирамиди към някакво вместилище на познания. На входа към всеки от подземните тунели имало магическа скулптура, която унищожавала неканени посетители.

Гръцкият мъдрец Ямвлих, живял през IV в., написа за кулоар, свързващ галерии вътре в Сфинкса с Голямата пирамида. Входът към тях можело да се откри сред лапите на Сфинкса, в случай че се отстранят пясъкът и планините отпадък.

Шумерски плочки настояват, че убежището на „ анунаките “ – пришълци от звездите, бил под земята град; натам води тунел, който стартира под „ Хувана “ със зъби на змей и лице на лъв “. Това изложение е уместно единствено за Сфинкса.

Плиний също написа за подземни зали под Сфинкса, където са скрити безчет съкровища.

Арабски източници настояват, че входът на подземията е охраняван от механични скулптури, унищожаващи всички, които без позволение от жреците се пробват да влязат в подземието.

Известният американски предсказател Едгар Кайс уверявал, че сфинксът съдържа останките на хора от Атлантида, а входът към подземните зали е ситуиран в крайъгълния камък на лявата лапа на статуята.

Изглеждало напълно елементарно: да се изследва съответната област с радар и да се стартират разкопките. Това и било направено през 1989 година от японски учени от университета „ Васеда “. Оказало се, че Кейси е прав! Под лявата лапа на сфинкса бил открит тунел на дълбочина 2 метра, водещ под надолнище към пирамидата на Хефрен, която е по-малка от Хеопсовата. Били открити още кухини и тунели. Това щяло да бъде сензация – само че египетските управляващи, кой знае за какво, незабавно забранили всички по-нататъшни проучвания.

През същата 1989 година земята под лапите на сфинкса била изследвана от американския геофизик Томас Добецки. И неговата инсталация посочила съществуването на правоъгълна камера под предните крайници на сфинкса. Но египетските управляващи забранили и на него по-нататъшните проучвания.

Схема на връзките под Сфинкса, оповестена от Харви Спенсър Луис през 1936 година в книгата му „ Simbolic prophecy of the Great Pyramid “

Възниква разумното съмнение, че египтяните знаят повече за тайните на Сфинкса, в сравнение с оповестяват, и извънредно се опасяват, че истината ще излезе нескрито. Самите те също почнали разкопки вдясно от сфинкса – само че след известно време ги прекратили. И почнали всевъзможни хипотези.

Смята се, че египтяните въпреки всичко са намерили подземната стая, открита от японците през 1989 г. Но там имало единствено някаква кана и въже. В пода обаче разкрили тунел към друга, кръгла стая. От нея, както и оповестяват античните извори, водят три подземни канала към Голямата пирамида.

Приборите посочили съществуването на 12-етажна конструкция надълбоко подземен. Тя се оказала шахта, водеща към голям под земята град. Цялото пътешестване било снимано с видеокамера и по-късно показано на частна прожекция в Австралия.

Филмът споделя за под земята град, основан преди повече от 15 000 години. Гигантското формирование е ситуирано на повърхност 10.4 на 13 км. В града са открити големи храмове, езера с диаметър 1 километър и доста други чудеса. Проблемът обаче е, че няма очевидци, видели този филм. Следва нова мистерия: този загадъчен град бил прочут още в средата на ХХ-ти век!!!

Подробно изложение на грандиозната подземна конструкция може да се откри в напълно формалния и обемист теоретичен отчет на археолога доктор Селим Хасан „ Разкопките в Гиза “ в 10 тома, оповестен през 1944 година от Каирското държавно издателство.

Неговият превод даже може да се откри и в интернет. Както свидетелства египтологът, през последната година от разкопките археолозите разкрили входа на подземния град. Слизайки надолу, те видели голям брой големи храмове, превъзходни дворци, реки и езера. Всичко показвало, че градът е основан съгласно един явен проект.

Възниква въпросът: къде е през днешния ден този град, за какво не се водят екскурзии в него? Няма отговор! Властите настояват, че градът не съществува, а откритите подземни кухини са остатъци от елементарни рудници.

Тогава дано да се вгледаме още веднъж в хрониките и легендите от древността, с цел да допуснем най-малко хипотетично какво ли може да са намерили египтяните под Сфинкса през 1940-те години?

Освен доста дребни артефакти, съгласно разнообразни антични историци там има камера, в която се съхранява „ Жезълът на Силата “, който принадлежи на самия господ Тот. С него можело да се управляват силите на природата.

Но, макар сателитните фотоси и големия теоретичен отчет на доктор Селим Хасан през днешния ден формалните управляващи на Египет отхвърлят всякаква информация за съществуването на под земята град под платото Гиза.

ВИЖ ОЩЕ: Кой счупи носа на Сфинкса?

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР