От Националната асоциация Българско Черноморие смятат, че България е застрашена

...
От Националната асоциация Българско Черноморие смятат, че България е застрашена
Коментари Харесай

България е застрашена от нови санкции заради защитените зони в Крайморска Добруджа

От Националната асоциация " Българско Черноморие " считат, че България е застрашена от нова европейска глоба във връзка с предпазените зони по мрежата " Натура 2000 " в Крайморска Добруджа. Това обявиха от асоциацията след извършена в Букурещ конференция за дивата природа, предава БНР.

На срещата началникът на отдел " Защита на природата " в Европейската комисия Никола Нотаро е изразил мнение, че локалните общности би трябвало да вземат участие в ръководството на зоните по мрежата " Натура ".

Представители на локалната общественост от Крайморска Добруджа, водени от ръководителя на Националната асоциация " Българско Черноморие " Димитър Канариев са предложили по време на срещата в Букурещ на Никола Нотаро ограничения за осъществяване на установителното решение на Европейския съд по проблема " Калиакра ". Те целят против България да не се заведе ново дело от страна на Европейската комисия и да се избегнат наказателни наказания. Според Никола Нотаро Еврокомисията не поддържа налагането на безспорни забрани в мрежата " Натура 2000 ", а толерира устойчивото развиване на районите посредством икономическа активност.

От Националната асоциация " Българско Черноморие " молят страната да работи взаимно с общностите в Крайморска Добруджа, с цел да не се стигне до нова присъда за България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР