От началото на войната в Украйна повече от 104 000

...
От началото на войната в Украйна повече от 104 000
Коментари Харесай

Над 104 000 руснаци са избягали в Сърбия след инвазията на Путин в Украйна

От началото на войната в Украйна повече от 104 000 руснаци и още 18 000 украинци са се преместили в Сърбия , написа " Евронюз ".

Иля Сечанов се е преместил в Белград през март. Много хора, които се реалокираха в Сърбия, в това число Сечанов, са под 35 години, високо образовани и работят в ИТ бранша .

" Имаме доста благоприятни условия тук, даже някои, които нямахме в Москва ", сподели той. " Има доста области, които можем да запълним както във връзка с недвижимите парцели, по този начин и в ИТ бранша и други специалности. "

Много от идващите идват в страната с дребни деца . Тази образователна година 66 украински възпитаници и повече от 530 руснаци са регистрирани в локалните учебни заведения.

Търсенето на жилища също се е нараснало, като цената на наема в сръбската столица се е удвоила през последните шест месеца .

" Един апартамент би трябвало да бъде изцяло оборудван, с добра интернет връзка, всичко, което изисква прелестен и удобен живот ", сподели Никола Чобич, който работи в сръбска организация за недвижими парцели. " Местоположението също е доста значимо за тях. "

Сърбия не е единствената страна, в която хората бягат от началото на войната в Украйна. Армения, Турция и Казахстан са единствено част от страните , в които руснаците са се преместили след нашествието през февруари.
 700 хиляди руснаци са избягали в Грузия след оповестяване на мобилизацията
700 хиляди руснаци са избягали в Грузия след оповестяване на мобилизацията

Само 100 хиляди от тях са останали в републиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР