От началото на войната Русия е понесла зашеметяващо голям брой

...
От началото на войната Русия е понесла зашеметяващо голям брой
Коментари Харесай

САЩ: Русия е загубила 315 000 войници

От началото на войната Русия е понесла зашеметяващо огромен брой загуби, съгласно неотдавна разкрита оценка на Съединени американски щати, оповестява „ Ню Йорк Таймс “. В началото на войната съветската войска наброяваше 360 000 бойци. Русия е изгубила 315 000 от тези бойци, което я е принудило да набира и активизира нови бойци и наказани от системата на пандизите.


Според оценката оборудването на Москва също е било смазано. В началото на войната Русия е разполагала с 3500 танка, само че е изгубила 2200, което я е принудило да извади от складовете 50-годишни танкове Т-62.

В оценката се споделя, че съветските загуби са понижили сложността на последните военни интервенции.

Според друга неотдавна разкрита оценка на американското разузнаване съветският напън в Източна Украйна през есента и зимата е имал за цел да понижи поддръжката на Запада за Украйна.

Настъплението е довело до тежки загуби, само че не е довело до стратегически изгоди за Русия на бойното поле, съобщи Адриен Уотсън, представител на Съвета за национална сигурност.

" Войната в Украйна внезапно забави 15-годишните старания на Русия да модернизира сухопътните си сили ", се споделя в разкритата оценка. " Към края на ноември Русия е изгубила повече от една четвърт от запасите си от съоръжение за сухопътните войски отпреди 2022 година и е претърпяла загуби измежду подготвената си професионална войска. "

При последното нахлуване Русия е претърпяла повече от 13 000 убити и ранени и е изгубила повече от 220 бойни машини по време на боевете край Авдийвка и други градове, сподели Уотсън.

Руските сили се надяват на бърз пробив, само че срещат твърда украинска опозиция. Украйна трансферира сили от юг, с цел да укрепи войските си на изток. Въпреки че Украйна също е претърпяла загуби, те не са толкоз обилни, колкото тези на Русия, настояват американски представители. Според американските чиновници данните за жертвите и от двете страни в спора са приблизителни. Смята се, че Москва постоянно занижава броя на своите починали и ранени във войната, а Киев не разкрива публични данни.

Информацията беше разкрита в миг, когато президентът на Украйна Володимир Зеленски посещава Вашингтон, с цел да помогне в натиска върху тезата, че страната му се нуждае от повече американска помощ, с цел да се отбрани от продължаващото нахлуване.

Белият дом желае 50 милиарда $ спомагателна помощ за сигурността на Украйна. Но доста консервативни републиканци са скептично настроени към способността на страната да завоюва войната и желаят съществени промени в политиката на Съединени американски щати за сигурност на границите като част от съглашението за финансиране.

Уотсън съобщи, че натискът от страна на Русия е обвързван с дебатите за финансирането в Конгреса. Според разкритите разследващи данни Русия " наподобява има вяра, че военната невъзможност през зимата ще изчерпи западната поддръжка за Украйна ", сподели Уотсън.

Уотсън сподели, че Русия продължава да изпитва дефицит на бойци и оръжие, само че макар загубите си продължава да работи в Източна Украйна с вярата да получи преимущество.

Русия следи от близко дебатите в Конгреса, сподели Уотсън. Други американски чиновници, осведомени с отчетите на разузнаването, се съгласиха с това и обявиха, че съветският президент Владимир Путин има вяра, че стартира да вижда триумф в тактиката си да умори Запада. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР