От началото на тази седмица бяха въведени промени в организацията

...
От началото на тази седмица бяха въведени промени в организацията
Коментари Харесай

Ремонтът на Централна гара в София се очаква да приключи в средата на 2022 година



От началото на тази седмица бяха въведени промени в организацията на придвижване на 8 крайградски пътнически влака, които пътуват от Пловдив до Асеновград, както от Пловдив до Димитровград и Свиленград. Причината за измененията са осъществяваните поправки от държавното дружество Национална компания " Железопътна инфраструктура " на железопътен възел Пловдив, обвързван и с плана за рационализация на жп линията София-Бургас и Пловдив-Свиленград. Предстои в границите на идващия месец Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ да влезе във фаза на интензивно строителство по всички планове с европейско финансиране сред София и Бургас.
Ремонтът на коловозите на Централна гара в София се чака да завърши в средата на идната година, сподели за БНР шефът на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Красимир Папукчийски. Той добави, че Централна гара е част от плана София - Волуяк. Договорът за ремонта е подписан през 2020 година.

" Ние гара София я предвиждаме в границите на средата на идната година да бъде завършено коловозното развиване и новата контактна мрежа, като в следствие ще остане построяването на осигурителната техника , т.е. централизацията на нова гара София и планът продължава до гара Волуяк, където е главен ремонт на гара Волуяк и създаване на нова гара Обеля, която сме синхронизирали нещата с Метрополитена, да има топла връзка с бъдещата метростанция, с бъдещото развиване на Метрополитена ", добави в предаването " 12+3 " Папукчийски.

Редица сектори от жп линията по направлението София - Бургас ще бъдат реконструирани, посочи Красимир Папукчийски. 

" Ако стартираме от София, направление Бургас, сега се извършва София - Елин Пелин, знаете, че около Covid-19 имахме много забавени доставки и от компании, които са в Европейския съюз, само че заради пандемията забавиха своите доставки. Реално срокът за приключването на плана сред София и Елин Пелин е в границите на 2022 година. Имах среща с изпълнителя и работната стратегия ни е дадена до септември 2022 година, би трябвало да бъде подготвен целият сектор . В сектора от Елин Пелин, направление Ихтиман, договорът е подписан и чакаме пускане на строителните действия като подготвителните към този момент са стартирани, само че действителните строителни действия под тунел 1 и 2 ги чакаме да започват в границите на две седмици от днешна дата нататък. По лот 2, който е в сектора от Вакарел, направление след гара Ихтиман до 62 километър в монета имаме издадено позволение за градеж, стартират подготвителните работи през този месец и действителните строителни действия ще стартират през месец юли. По лот 3, който е в сектора след Ихтиман до нова гара Костенец, сега се извършват подготвителни работи за тунелните уреди, а по лот 4 изпълняваме гара Белово и правата от Белово до Септември ".

Той посочи, че по жп линията направление Бургас се извършват строителни действия в сектора Оризово-Михайлово и в сектора Пловдив-Бургас се извършват строителните действия по сигнализация и телекомуникация, която обгръща сектор от Пловдив до Бургас. Продължава ремонтът на гара Стара Загора и следва да стартират строителните действия на гара Нова Загора, като в сектора на гара Айтос ще бъде финансиран ремонтът със средства от националния бюджет.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР