От началото на тази година руските банки са започнали активно

...
От началото на тази година руските банки са започнали активно
Коментари Харесай

Банките в Русия закриват офиси заради намаляване на клиентите

От началото на тази година съветските банки са почнали интензивно да редуцират офиси поради понижаване на броя на клиентите. Това разяснява вестник „ Комерсант “.

През март в Русия са били закрити 184 офиса на кредитни институции, което е рекорден брой за последните три години. Към 1 април тази година в Русия са работили 25 500 банкови клона, което е със 7% по-малко по отношение на броя им през предходната година.

Експертите означават, че това редуциране може да бъде разследване единствено от предишни решения. Например, когато се случи намаляването на офиси по време на пандемията от ковид. Но в този момент банките ще би трябвало да преразгледат своите тактики поради постигането на оптималната облага от един клиент. И поради това оптимизацията на броя на офисите ще продължи.

Участниците на пазара обаче показват и това, че има редица услуги, за потреблението на които е належащо наличието на клиента. Така че съкращаването на броя на офисите може да окаже негативно въздействие върху достъпността на финансовите услуги.

От Централната банка на Русия декларират, че регулаторът, дружно с банките, ще ползват политика за основаване на „ облегчени “ формати на офиси. Така популацията ще можи да получава всички нужни му финансови услуги, а бизнесът ще може да минимизира разноските си за тяхната прехрана.

В началото на април „ Комерсант “ писа, че съветските банки са почнали да отхвърлят даването на кредитна почивка като са удовлетворявали към половината от поръчките на клиентите си. От банките споделят, че през първия месец от влизането в действие на поправката в закона за кредитната почивка, с сходни заявки към тях са се обърнали десетки хиляди руснаци. Но от всички поръчки приблизително са били задоволени сред 30-50% от настояванията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР