От началото на тази година на ГКПП Капитан Андреево са

...
От началото на тази година на ГКПП Капитан Андреево са
Коментари Харесай

България вече е транзитна страна за контрабандните цигари

От началото на тази година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са арестувани над 20 милиона къса цигари като за предходната година са били 10 милиона. Забелязва се наклонност България към този момент да е директна за контрабандните цигари и тютюневи произведения.

Зачестяват обаче опитите за незаконно преместване на електронни цигари към Турция, където стоката е доста известна и търсена. За последните дни са арестувани 42 000 контрабандни електронни цигари на стойност 1 458 000 лв..

При единия случай са декларирани фитнес уреди от Англия за Турция, само че сред стоката са открити 25 600 електронни цигари. Следва и втори опит, когато са открити 16 400 електронни цигари. Акцизната стока е била укрита измежду легално заявената - електрически скутери от Хърватия за Турция, изяснява началникът на пункта Георги Господинов.

" Един тип наргилета, които сега са доста известни в Република Турция и търсенето там е много огромно. Към момента се събират данни по досъдебното произвеждане и е прекомерно евентуално да има данни за съгласуваност сред двете колета. За предходната година на митнически пункт " Капитан Андреево " бяха арестувани малко над 10 милиона къса цигари като досега към този момент имаме над 20 милиона. Категорично наклонността към този момент е, че България е директна страна за този тип артикули - за цигарите и тютюневите произведения. Това се потвърждава и от последното проучване за каузи на незаконни цигари. Той е рекордно невисок ", споделя още той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР