От началото на следващата година работна група ще обсъжда промени

...
От началото на следващата година работна група ще обсъжда промени
Коментари Харесай

Работна група ще обсъжда от началото на 2019 г. промени в Кодекса на труда

От началото на идната година работна група ще разисква промени в Кодекса на труда. Идеята е на Министерството на труда и обществената политика, заяви след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие общественият министър Бисер Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът и ръководител на НСТС Марияна Николова поддържа предлагането и счита, че работната група би трябвало да бъде основана още през тази година, с цел да стартира работа в самото начало на идната година.

Предложението за основаването на работна група за промени в трудовото законодателство пристигна след разногласия по предлагането на КТ " Подкрепа " за нарастване на възнаграждението за нощен труд, като синдикатът предлага то да стане % от минималната работна заплата за страната - 0,5 % от нея за един час нощен труд. Така при минимална работна заплата 560 лв. - заплащането за час нощен труд би станало 2,80 лв.. Другият вид на предлагането е възнаграждението да се обвърже с главната заплата, отново в същия %.

Сегашната стойност на заплащането от 0,25 лева на час е избрана през 2007 година.

Вицепремиерът Марияна Николова сподели по време на полемиките в НСТС, че въпросът с нощния труд мъчно би се решил за идната година при признат бюджет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР