От началото на летния сезон служители на Комисията за защита

...
От началото на летния сезон служители на Комисията за защита
Коментари Харесай

Над 1000 проверки са извършени във варненските хотели и заведения през летния сезон

От началото на летния сезон чиновници на Комисията за отбрана на потребителите са направили 1349 инспекции на хотели и заведения във Варна и региона за нелоялни търговски практики. Съставени са 14 акта, а глобите са от 1000 лв. до 30 000 лв..

Най-честите нарушавания са свързани с онлайн резервациите за хотелски стаи през интернет платформи. От Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) приканват хората да бъдат деликатни и добре да изследват обектите, в които наемат стая.

" Снимките, които се оферират в уеб страницата са красиви постоянно направени, безусловно чисто изглеждащи пространства. Но откакто прочетат мненията могат да се ориентират на процедура какво съставлява мястото ", споделя Христо Милев от КЗП Варна.

Не са малко туристите, които са имали неприятни мемоари от лятната си отмора, когато дойдат в хотела си.

Едни от най-честите нарушавания по заведенията са неналичието на менюта или разминаване сред изписания грамаж на ястията и действителния.

" Потребител по телефона сезира, че в заведение си е поръчал салата с розови домати, а доматите не били розови. Тепърва ще правим инспекция ", споделя Христо Милев.

Служителите на КЗП получават сигнали и за цените на чадъри и шезлонги по плажовете. На места концесионери завишавали цените, като включвали в сметката наложително прилагане на шалте за наетия шезлонг.

" Всеки консуматор може да ревизира в уеб страницата на Министерството на туризма, има секция за плажни такъми, където упоменати на всеки един плаж, като интерактивно меню на картата на България, са упоменати цените ", добавя Милев.

Гражданите могат да подават сигнали към Комисията за отбрана на потребителите през интернет, по пощата или по телефона.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР