От началото на извънредното положение заради коронавируса у нас са

...
От началото на извънредното положение заради коронавируса у нас са
Коментари Харесай

Около 6 млн. лева са дарeни от началото на извънредното положение у нас

От началото на изключителното състояние поради ковид у нас са дарени към 6 млн. лв.. Това демонстрира анализът на Българския дарителски конгрес. Даренията са, както от огромни български и интернационалните компании, по този начин и от банки, политически партии и частни лица.

Близо 300 хиляди лева за инсталация и консумативи е получила Униниверситетската болница „ Канев " в Русе. Едно от последните дарения беше по самодейност на студента по медицина Теодор Кожухаров. Той подари 50 защитни костюма и 50 маски за многократна приложимост.

Теодор Кожухаров, донор: В момента лекарите са пред огромна компликация и мисля, че всички би трябвало да им оказваме помощ и всички да се пазим.

Иван Иванов, изп. шеф на УМБАЛ „ Канев " - Русе: Искам да Ви благодаря за това подаяние, което направихте на болница „ Канев ", по-скоро за АГ-комплекса, за който са доста нужни, защото това е една част, която би трябвало да бъде доста предпазена.

Само през вчерашния ден до обяд даренията в цялата страна бяха малко над 5 милиона и 300 хиляди лв.

Половината са от компании, над 20% са събрани посредством дарителски акции, 18 на 100 от самостоятелни донори, 8% от фондации.

Събраните средства са употребявани главно за пазаруване на инсталация, консумативи и защитни средства за лечебните заведения у нас. Пирогов е едно от лечебните заведения, които получават най-вече дaрения.

До момента болничното заведение е получила 12 респиратора, персонални защитни средства и лекарства за медицинските екипи за към половин милион лв.. Дарени са и към 2 млн. лв., с част от които са купени още 12 респиратора.

Доц. Христо Шивачки, ръководител на борда на шефовете в УМБАЛСМ " Пирогов ": И в същото време са осъвременени лабораториите ни, с цел да може нашата лаборатория в един миг да прави сама тестванията си. Купени са лекарства, персонални защитни средства за личния състав и всичко това, което е належащо екипите да бъдат предпазени и да се усещат добре.

Ситуацията е динамична, а описът на донорите се усилва всеки час. В него са корпоративни донори, огромни хранителни вериги, банки, частни лица. Дарения има и от съвсем целия политически набор - ГЕРБ, Георги Гергов от Българска социалистическа партия, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, НФСБ, Воля. От Българския дарителски конгрес твърдо застават зад концепцията имената на донорите да сe оповестяват в медиите.

Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес: Дарителството главно е очевидно в рисковите обстановки, а е добре да има такива образци, тъй като това основава просвета. Но тогава когато тя не е построена е доста значимо тези образци да бъдат забележими, не несъмнено, с цел да се хвалим с тях, а по-скоро да ги споделим като ентусиазъм за други.

А проявата на взаимност и грижа безспорно вдъхва вяра на всеки по време на рецесия.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР