От началото на годината са изплатени 2,5 млн. лв. забавени

...
От началото на годината са изплатени 2,5 млн. лв. забавени
Коментари Харесай

Изплатиха забавени заплати за над 2.5 млн. лв.

От началото на годината са изплатени 2,5 млн. лева забавени хонорари след намесата на Главна ревизия по труда.
Един от последните образци са служителитенслужителите намна мина „ Оброчище “, които имат право на компенсации за неизплатени хонорари от Фонда за обезпечените вземания на служащите и чиновниците, откакто съдът започва процедура по неплатежоспособност за сдружението – концесионер на мината по искане на Агенцията. Евентуалното преустановяване на делото няма да ги лиши от тази опция. Инспекцията по труда продължава да спомага на всички заинтересувани институции с даване на документи, събрани в хода на многочислените инспекции, осъществявани в сдружението от началото на възникването на казуса досега. В комерсиалните каузи по неплатежоспособност, инициирани от инспекторите поради неизплатени хонорари обаче Агенцията няма статута на заемодател, защото не предявява свои вземания, заради което няма отговорности да предплаща разходи, както и да взе участие в събранията на кредиторите.
Работещите в цеха за произвеждане на саи за обувки в Дупница, които подадоха заявки за преустановяване на трудовите контракти, главно заради неизплатени заплати, чиновници на „ Инспекцията по труда “ наблюдаваха оформянето на документите да бъде законосъобразно, в това число и за начисляване на дължимите компенсации. Към сегашния миг са издадени заповеди за преустановяване на трудовото правно отношение и трудовите книжки на всички, подали заявки за овакантяване. Инспекцията по труда приготвя и документи за иницииране на произвеждане по неплатежоспособност, откриването на което ще даде опция на пострадалите да получат компенсации от Фонда за обезпечените вземания на служащите и чиновниците. Инспекцията по труда упражнява надзор в предприятието от февруари, когато породи казусът с редовността на изплащането на възнагражденията и с помощта на инспекторите по труда работещите получиха забавената част от възнагражденията си за м. февруари.
За да бъдат предпазени в най-голяма степен правата на работещите във компанията, обслужваща павилионите на спирките на градския превоз в Ямбол, е потърсено съдействието на Прокуратурата, поради обстоятелството, че в Търговския указател няма вписан шеф. Това попречва работата на контролните органи на Инспекцията по труда, защото ги слага в неспособност да приключат административното произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР