От началото на годината повече от 40 000 мигранти са

...
От началото на годината повече от 40 000 мигранти са
Коментари Харесай

Париж и Лондон с нова сделка, за да спрат мигрантския поток през Ламанша

От началото на годината повече от 40 000 мигранти са прекосили Ламанша с дребни лодки, с цел да стигнат до Англия.

Британското министерство на защитата разгласява новите данни, откакто през уикенда на английския бряг дойдоха още 22 дребни лодки с близо 1000 души не борда. 

Никога до момента толкоз доста мигранти - измежду които най-вече са албанци, иранци и афганистанци - не са предприемали рисковото пътешестване.

Най-малко 12 000 от записаните идващи са албански жители.

Според изследване 60% от албанците желаят да изоставен страната си, като измежду главните аргументи показват корупцията и ниското качество на живот.

През последните седмици албанските опозиционни партии изкараха десетки хиляди по улиците - в символ на неодобрение против възходящата беднотия и корупцията.

Рекордният брой мигранти оказва спомагателен напън върху консервативното държавно управление на Обединеното кралство, което трансформира оправянето с миграцията в собствен главен приоритет след Брекзит.

След като противоречивият проект за изпращане на търсещите леговище в Руанда забуксува, от Лондон подписа съглашение с Париж. Според него Англия ще заплати на Франция (малко) над 72,2 млн. евро през тази и идната година, с цел да могат френските управляващи да усилят с 40% броя на своите сили за сигурност, които патрулират по северните плажове на Франция, тъй че мигрантите да не доближават английските крайбрежия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР