От началото на годината общо 35 пъти заведения в България

...
От началото на годината общо 35 пъти заведения в България
Коментари Харесай

Проверяват газови уреди в ресторанти и кафенета в близост до училища

От началото на годината общо 35 пъти заведения в България са били глобявани за нарушавания при потребление на газови уреди. Това оповестиха за „ По света и у нас “ от Държавната организация по метрологичен и механически контрол. За предходната година издадените актове са 127.

Преди първия образователен ден инспектори от организацията ревизират газови уреди в заведения за хранене и кафенета наоколо до учебни заведения. Освен неизправности, честите нарушавания включват нерегистрирани газови бутилки и неминат обзор. Глобите за тях могат да доближат 2000 лв..

Методи Пецанов - контрольор в Държавна организация по метрологичен и механически контрол : Газовите уреди, които нямат осъществен механически обзор, не може да се подсигурява, че те работят обикновено. Опасността, която може да настъпи, е приключване на газ, горене, гърмеж и човешки и материални вреди. До 15 септември ще се опитаме да минем повече към учебните заведения, с цел да може по-късно да стартира образователния развой обикновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР