От началото на април 2018 г. Националният статистически институт (НСИ),

...
От началото на април 2018 г. Националният статистически институт (НСИ),
Коментари Харесай

НСИ започва наблюдение на домакинските бюджети в Бургас и региона

От началото на април 2018 година Националният статистически институт (НСИ), посредством териториалните статистически бюра (ТСБ) в страната, стартира провеждането на Наблюдението на домакинските бюджети в новоизбрани семейства.

Изследването е годишно и е включено в Националната статистическа стратегия за 2018 година. В него ще вземат присъединяване 180 семейства от област Бургас, определени на инцидентен принцип, които са разграничени в три подизвадки от по 60 семейства. В интервала април - юни 2018 година семействата от всяка подизвадка се включват поредно в Наблюдението на домакинските бюджети. Всяко домакинство взе участие в проучването четири пъти в границите на дванадесет месеца на ротационен принцип.

По време на своето присъединяване семействата попълнят дневници за получените приходи и направените разноски през настоящия месец, както и информация за нерегулярните приходи и направените разноски за предходните два месеца, когато не са взели участие директно в проучването.

В Бургаска област проучването ще се организира в 16 обитаеми места:, гр. Айтос, гр. Бургас гр. Карнобат, гр. Малко Търново, гр. Несебър, гр. Поморие, гр. Средец, гр. Черноморец и селата Дебелт, Дъскотна, Габерово, Подвис, Равда, Равнец, Русокастро и Руен.

Анкетьорите, които ще посетят семействата, са задължени, според Закона за статистиката, да пазят в цялостна загадка получената от тях информация. Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от ТСБ - Югоизток, отдел " Статистически проучвания - Бургас ".

Допълнителна информация по отношение на провежданото проучване на територията на област Бургас може да се получи на следните служебни телефони в Териториалното статистическо бюро - Югоизток, отдел " Статистически проучвания – Бургас ": 056/851 916 и 056/851 917.

Наблюдението на домакинските бюджети е главен източник за приемане на систематизирана информация за приходите, разноските и потреблението на популацията в страната, която е нужна за създаване на разнообразни политики и ограничения в обществената сфера. Подобни проучвания се организират във всички страни от Европейския съюз и в редица страни по света и съставляват неделима част от активността на статистическите институции.

Повече информация за методологията на наблюдението, както и резултати от предишни проучвания, могат да се намерят в уеб страницата на Национален статистически институт, рубриката " Доходи, разноски и ползване на семействата “: http://www.nsi.bg/bg/node/3168.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР