От началото на 2022 г. жалбите за пенсиите към омбудсмана

...
От началото на 2022 г. жалбите за пенсиите към омбудсмана
Коментари Харесай

Диана Ковачева получила стотици писма за пенсиите

От началото на 2022 година жалбите за пенсиите към омбудсмана са стотици . Това съобщи омбудсманът Диана Ковачева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ неприемливо е да бъдат отнемани заплащания от пенсиите на пенсионерите, в случай, че са толкоз ниски, настоя Ковачева и добави, че има пенсионери с доста ниски пенсии. Колкото и да се индексират пенсиите, колкото и да се усилват, още веднъж пенсиите остават ниски , посочи тя.

Проблемът главно е финансов и би трябвало да се вземе политическо решение. Трябва да бъде изменен правилото не преизчисление на пенсиите, настоя омбудсманът. Хората, които са с пенсии с задоволителен застрахователен стаж и таван на пенсиите от 1 500 лв., Ковачева не знае какво е посланието към хората, които сега работят и си заплащат осигуровките. Инфлацията е доста огромна и единствено сред ноември и януари инфлацията е 28% в дребната потребителска кошница, регистрира Ковачева.
 Омбудсманът с 6 стъпки до Народното събрание за по-справедливи пенсии
Омбудсманът с 6 стъпки до Народното събрание за по-справедливи пенсии

Десетки хиляди пенсионери са се обърнали към Ковачева

Във връзка с предложенията в законопроекта за активността на колекторските компании, Ковачева означи, че когато и да се решат проблемите с колекторските компании, тематиките с бързите заеми, безконечният дебитор и персоналният банкрут все ще е късно. Трябва да има изясненост, тъй като всеки може да си учреди колекторска компания и да събира задължения. Няма законодателна процедура, която да лимитира произвола, издевателството и издевателството, уточни Ковачева.

" Хората към този момент са пропищели от колекторските компании и за това се обърнах към министър Корнелия Нинова ръководители на омбудсмана да бъдат включени в работните групи за законопроекта за колекторските компании ", настоя Ковачева.

За домашното принуждение, Ковачева съобщи, че няма статистика, само че към 50 жена са били убити в последните две години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР