От моя дом се получава включване, защото всички входове на

...
От моя дом се получава включване, защото всички входове на
Коментари Харесай

Цонев: ДПС не иска гласуване само с машини в този вид

От моя дом се получава включване, тъй като всички входове на малкия екран са блокирани и не можем да защитим позициите , поради които нашите гласоподаватели са ни изпратили в Народното събрание.

Това съобщи за предаването " Панорама " по Българска национална телевизия Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
 Граждани стачкуват пред Народното събрание против хартиената бюлетина
Граждани стачкуват пред Народното събрание против хартиената бюлетина

Движението пред Народното събрание е блокирано

Заради присъединяване му в предаването довечера, част от протестиращите против връщането на хартиената бюлетина пред Народното събрание пристигнаха след митинга пред Българска национална телевизия.

Цонев съобщи, че митингът е хубаво нещо, само че не когато се пречи на другите да работят.

Движение за права и свободи пазят поредно своята позиция от 2016 година, защото при този метод на гласоподаване се отстрани субективния детайл в гласуването. С тези машини се гласоподава във Венецуела и няколко секции в Брюксел, в Европа хартиената бюлетина е законна, съобщи Цонев.
 Политическа партия, Демократична България и НПО-та громят хартиената бюлетина и изтърбушването на Изборния кодекс
Политическа партия, Демократична България и НПО-та громят хартиената бюлетина и изтърбушването на Изборния кодекс

Според тях следва да се ангажира и Брюксел

От Движение за права и свободи споделят, че не би трябвало да има гласоподаване единствено с хартия без машина, а също би трябвало да има преброяване, което да валидира резултата от машината. Той прикани да бъде подкрепено машинно гласоподаване, каквото има в Съединени американски щати, а не такова, каквото е във Венецуела.

По думите му, гласоподавателите на Движение за права и свободи желаят да има постоянно държавно управление, както и гласоподавателите на много от другите партии. Изтъкна, че рецесиите в страната могат да бъдат решени единствено с решаването на политическата рецесия.

Когато има постоянно държавно управление , зад него стои болшинство, което носи отговорност за ограниченията. За да има решение на проблемите, което чакат хората и бизнеса, би трябвало да има политически сили, които да носят отговорност за решенията, съобщи Цонев.
 Политическа партия и Демократична България отхвърлиха на ГЕРБ, сложиха ултиматум
Политическа партия и Демократична България отхвърлиха на ГЕРБ, сложиха ултиматум

Настояват за отдръпване на законопроекта на Изборния кодекс

Той влезе в замяна на реплики с Даниел Лорер, който също беше посетител в предаването, като сподели, че когато е било взето решението за машинно гласоподаване, от Движение за права и свободи са били срещу и не са го подкрепили, защото го дефинират като порочно с тъкмо тези машини.

Припомняме, че довечера жители се събраха на митинг пред Народното събрание против признатите на второ четене промени в Изборния кодекс от правната комисия, а по-конкретно поради връщането на хартиената бюлетина, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Протестът бе проведен от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", на който присъединяване вземат и представителите на Неправителствените организации, които по-рано имаха среща с партиите Демократична България и Политическа партия.

Според протестиращите хартиената бюлетина ускорява следения избор. Гражданите скандират " мафията вън ". Част от лозунгите гласят " Спрете опраскването на Изборния кодекс ", " Искащите хартия, марш в Русия ".

Надежда Йорданова от " Демократична България " разяснява, че връщането на хартиената бюлетина ще отнеме правото на жителите за почтени избори.

" Българският Мадуро е Борисов, тъй като българският Мадуро - Борисов е избрал тези машини. Не е обикновено да казваш " ние сме и за хартиена бюлетина и за машини ", само че да премахнеш Обществения съвет към ЦИК, да премахнеш всичките други неща, да го направиш в средата на нощта ", съобщи Кирил Петков по време на митинга, предава БНР.

Протест срещу смесеното гласуване- с хартия и машина, се състоя и във Варна пред постройката на общината. Исканията на жителите в морската столица се припокриват с тези на протестиращите и в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР